Presentació del llibre Història d’un grup i d’una època «Los 5 del Este» de Pep Alba

El divendres 21 d’abril a les 19’30h, al Teatre La Unió de Son Servera, tindrà lloc la presentació del llibre, «Història d’un grup i d’una època Los 5 del Este» de Pep Alba. La presentació anirà a càrrec del seu bon amic i músic, Tomeu Matamalas, i del propi autor.

Pep Alba va ser un dels integrants del mític grup «Los 5 del Este», que va triomfar en el món de la música a la dècada dels seixanta. Fa uns anys va decidir enllestir el llibre sobre la història del grup i va entrevistar a tots els components que sobreviuen per recopilar més informació dels 25 anys d’història (1962-1987) d’aquest grup musical del Llevant que va aconseguir fama internacional.

El grup va arribar a agrupar setze músics diferents. Van gravar entre LP’s i singles uns quaranta discos. El grup el va formar en Joan Fons, que en aquells anys tocava amb el grup «Illa d’Or» a l’Hotel Sabina de Cala Millor; això el va portar a mantenir una bona relació amb Juan Llinàs, propietari de l’hotel i promotor turístic de Cala Millor, de qui rep l’encàrrec de formar un grup musical modern. Aquí és quan s’uneixen Fons, Tomeu Oliver, Antoni Fons, Martí Gomila i Antoni Garcia, qui van tocar per primera vegada el 8 de desembre de 1962.

Trenta anys després de la seva dissolució Pep Alba ha aconseguit acabar el llibre que ha estat patrocinat per l’Ajuntament de Son Servera i el Consell de Mallorca. El llibre es regalarà als assistents a la presentació.

A més de la presentació del llibre, hi haurà una actuació musical de la nissaga de «Los 5 del Este». Han confirmat la seva actuació: Toni Fons (fill de Toni Fons), Carles Grimalt (fill de Toni Garcia),Toni Brunet (fill de Xisca Llull), Maria Antònia Gomila (filla de Martí Gomila),Robin Alba (fill de Pep Alba).

Tots ells actuaran acompanyats pel grup Sonor, Toni Vallespir, Toni Fons, i Robin. A més d’una sorpresa musical per tancat l’acte.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada