Nota de premsa de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha invertit uns 5.200.000 en matèria de sanejament i depuració per garantir el correcte funcionament de la xarxa i la bona qualitat de l’aigua depurada en plena temporada turística.

A l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de sa Coma s’ha construït una instal·lació nova de pretractament i uns nous reactors de tractament biològic de l’aigua, amb unes capacitats notablement més altes que les del sistema anterior. Aquesta inversió supera els 4,5 milions d’euros.

Així mateix s’han renovat i millorat les instal·lacions de tractament de fangs i la instal·lació de desinfecció de l’aigua tractada terciariament amb destinació a reg de les zones verds dels nuclis urbans costaners.

Estacions de bombament

L’Ajuntament ha renovat completament les estacions de bombament d’aigües residuals del municipi, de s’Illot, sa Coma II i Cala Millor II. Al terme municipal hi ha vuit estacions de bombament i ha projectat la renovacions de les altres.

Les renovacions consisteixen en substituir les bombes, els grups electrògens, les instal·lacions elèctriques i altres equips per equips nous, més moderns i efectius; fer l’obra civil nova necessària; instal·lar sistemes de telecontrol i telecomandament.

Per aquestes obres, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha sol·licitat les indemnitzacions corresponents a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Aquestes ajudes estan aprovades, però gairebé totes les paga el Govern en deu anualitats.

Xarxa de clavegueram

A la xarxa de clavegueram s’estan fent obres de substitució d’alguns col·lectors que donen problemes freqüents d’embussos per manca de pendent. Estan a punt de finalitzar els treballs als col·lectors de l’avinguda Llevant i al carrer Estanyol de Cala Millor, i s’està treballant en el del carrer Dàlies de sa Coma. L’obra de l’avinguda Llevant es fa a càrrec de promotor privat. L’obra del carrer Estanyol està subvencionada, aproximadament al 75%, pel Consell de Mallorca.

S’han licitat les obres de dotació de bombament i clavegueram als carrers Fonoll i Alfabeguera, de Son Moro – Bonavista, obres indemnitzables al 50% per la Conselleria de Medi Ambient.

Desprès de l’estiu es farà la substitució dels col·lectors del carrer Atzeroles i el Passeig Neptú, de S’Illot.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada