Carta d’agraïment del Dr. Albert Carles

El metge de família de l’IBSalut a la UBS de Sa Coma i al CS de Son Servera, el Dr. Albert Carles Velázquez, ens fa arribar la següent carta d’agraïment als seus pacients ja que, després de 6 anys, es trasllada a un altre municipi:

“Carta d’agraïment als meus pacients

Tal i com ens va ensenyar Hipòcrates, “A qualsevol casa en la que entri, serà per a benefici dels malalts”, i aquesta ha estat la meva quotidianitat des de fa 6 anys a la consulta del Centre de Salut de Son Servera, també a la UBS de Sa Coma com a metge de família i el mateix esperit m’ha acompanyat en les urgències i a les visites domiciliàries. Em dirigeixo a tots els meus pacients i persones amb les que he estat en relació per la meva pràctica professional en aquesta terra del llevant mallorquí, per donar-vos les gràcies i comunicar-vos, a molt pesar meu, que a partir de principis de maig del present any deixaré el contingent actual de l’IBSalut en aquest Municipi per desplaçar-me a la Serra de Tramuntana.

La nostra vida i els nostres desitjos es veuen truncats en infinitat d’ocasions, treball, família, relacions socials, salut… i entram en una voràgine entre el que creim que ens ha de donar la vida i el que sofrim per no obtenir-ho: una malaltia crònica, un trastorn del nostre psiquisme, una pèrdua familiar, una limitació física per accident, una ruptura de la nostra estabilitat familiar, laboral i/o social. Els contratemps i contrarietats com una separació, un “bullying” en la feina, un avortament espontani,… poden dur-nos al fons del pou esborrant tot abisme d’il·lusió i, per a cada un de nosaltres, és el més important per ínfim que pareixi. Què impotents ens trobam front el sofriment! i, com un veler en una tempesta, perdem el rumb, ens ofuscam en un petit jo que no sap atinar amb la solució, amb la clau que ens obri a un nou estadi on la boira es dissipi i apareguin de nou els rajos de sol.

Aquesta professió m’ha permès entrar en contacte amb el vostre dolor i patiment, amb les vostres vides, il·lusions i projectes; així vos he pogut acompanyar en aquells moments de crisi (paraula que ve del grec i ens convida a un canvi profund), per ajudar-vos amb una paraula, una medicació, un gest… però, sobretot, amb l’amor del meu cor. He portat a la pràctica aquest art de la medicina que, si bé precisa de multitud de coneixements, també una major mesura d’humanitat.

En aquesta relació viva entre pacient i metge ens hem enriquit mútuament, aprenent a escoltar el silenci i balbucejar un fi filet d’esperança; ha sigut un donar i rebre que ha anat més enllà del “quid pro quo”. Molts dels meus pacients, amb els que havia compartit tals vivències, ja han deixat els seus cossos consumits per la malaltia i abraçats per la mort, sumint en una tristesa abismal als seus familiars; però no estan lluny, estan aquí i ressonen en el meu cor a l’igual que ho fan en els dels seus éssers estimats quan junts hem pogut caminar en aquests moments tan dolorosos, la pau ens ha embolicat.

Vull aprofitar aquesta oportunitat per donar-vos les gràcies per haver-me deixat entrar en les vostres vides i donar-me la confiança suficient amb la que poder acompanyar-vos com a metge en cada un dels vostres processos. Aquest tassó alquímic que ha sigut la nostra consulta on m’heu obert i ofert el vostre sofriment, els vostres assoliments i les vostres alegries ha constituït el punt de partida de la vostra sanació i, en altres casos, també de la vostra curació; i així tots junts ens hem pogut renovar i transformar.

Em sento apreciat i estimat per tots vosaltres, vos don les gràcies per haver-me ensenyat tantes coses i, sobretot, a ser més humà i millor metge. Vos duré sempre amb mi.

Albert Carles. Metge de família”

 

12 comentaris a “Carta d’agraïment del Dr. Albert Carles

 1. Benvolgut Albert, hem sento afortunada d’haver pogut compartir amb tu un poquet de la nostra feina. Ets un gran professional i una gran persona. Et desitjo un camí ple de lliçons, de les que a tu t’agraden. Sort, pau i fins sempre.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 4 vots)
 2. Estimat Albert,
  Esper seguir lligat amb vosté en que sigui amb el Face book.
  Sempre me a donat consol aquests darrers anys, critics a la meva vida.
  El desitjo lo millor i que la llum l’il.lumini sempre,
  Une forte abraçade,
  Pedro Juan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 3. Además de ser el mejor médico que e tenido ,también el mejor psicólogo y excelente persona ,lo recordaré siempre y lo añorare mucho ;toda la suerte del mundo para el puesto que se lo merece y muchas gracias por todo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 4. YA TE ESTAMOS EXTRAÑANDO Y AUN NO TE HAS IDO, ME CONSUELA UN POCO EL SABER QUE POR ESTE MEDIO PODREMOS MANTENER UN HILO DE CONTACTO Y SOLO CON LA ESPERANZA DE QUE EN EL NUEVO CENTRO DE SALUD TE ENCUENTRES UN POCO MAS CÓMODO SIN TANTO RIESGO DE EXPOSICIÓN AL TRAFICO Y PARA QUE PUEDAS DISPONER DEL TIEMPO DE DESPLAZAMIENTO DIARIO QUE TE AHORRAS, PARA MAS AGRADABLES MENESTERES, CONSIGO ACEPTAR EL HECHO DE QUE OTROS PUEBLOS RECIBAN EL CONCURSO DE TUS VALIOSOS ESFUERZOS .
  TUS PTES DESCONSOLADOS RECIBEN LA NOTICIA DE TU PARTIDA, TE DESEO TODO TIPO DE PARABIENES Y MUCHOS ÉXITOS Y PLACER EN EL DESEMPEÑO DE TU LABOR PUES MUCHA SUERTE YA SE LLEVAN CON TENERTE.

  con cariño: mayda.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 5. Albert lastima que yo tenga un mal recuerdo de sus duras palabras y trato hacia mi cuando bastante preocupada kpor mi salud pedí cambio de medico en el centro y usted me llevo a la sala de enfermería y me dolió mucho de la manera que me dijo que debido a mi historial lleno de problemas de salud no tenia tiempo para atenderme me trato casi faltandome el respeto , lo mismo podia habermelo dicho de otra manera una lastima . Que tengamucha suerte donde va.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -2 (de 6 vots)
 6. Gracias por la atención recibida, sin duda el médico más peculiar que he tenido.
  Seguro que tus pacientes han vivido en en su tiempo de consulta la sensación de ser lo más importante para usted en ese momento, un lugar donde no existía el tiempo, sin relojes marcando límites de atención, siendo escuchados y buscando soluciones , por mucho que pesase a los que aún esperaban fuera a ser atendidos…
  … es muy de agradecer… rara avis

  gracias
  Conchi Hedrosa

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 7. muy agradecido por todo lo que ha hecho por nosotros y espero que le vaya muy bien en su nuevo destino.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 8. Albert , tots te trobarem molt a faltar a n squest poble , no nomes per la gran labor que has desenvolupat sino tambe per la gran humanitat que has demostrat amb els teus pacients !! gracies per tots els teus consells i que tenguis molta sort!! aqui on vaguis seran afortunats pe contar amb tu!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 9. Para mi fue el mejor medico que tuve ,le tengo que estar agradecida!por que fue muy correcto y se preocupa cuando le comentabas lo que tenia y lo mejor es que siempre me dio con lo que tenia.
  Dr. cales le estoy muy agradecida!!
  son Mariangels como Ust. me llamaba

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada