Trobada de Corals a Inca de la Federació de Persones Majors de la Part Forana

Més de 600 persones van assistir el dissabte dia 22 d’abril a la Trobada de Corals de la Federació de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca celebrada a l’Església de Santa Maria la Major d’Inca. La presidenta de la federació, Josefina Colom, va donar la benvinguda a les corals, i va agrair l’ajuda del Consell de Mallorca, de l’Ajuntament d’Inca, i del rector de la parròquia, per acollir la trobada.
Des de fa anys les trobades són patrocinades pel Consell de Mallorca. Enguany, el Consell de Mallorca va convertir les tradicionals trobades que es celebraven des de fa més d’una dècada en Certamen d’Arts Gent Gran 2017. El fet de passar de trobada a competició, no va agradar a la majoria de corals, n’hi va haver que no van voler participar-hi. En total hi va haver tretze corals, entre elles les de l’IMAS Llar de Manacor, Felanitx, i Llucmajor, Coral Gent Gran Punta de n’Amer de sa Coma, Coral de Porreres, Montuïri, etc. Cada coral va cantar dos temes escollits pels respectius directors.
El jurat elegit pel I Certamen d’Arts Gent Gran 2017 de Cant estava format per: Joan Círia, pianista; Maia Planas, soprano; i Antoni Lliteres, tenor; que van valorar les corals per tal d’escollir els premiats en quatre categories: Afinació i empast, riquesa expressiva i tímbrica, interpretació, i posada en escena.
Per a les votacions del públic es repartiren als components de les corals i assistents unes paperetes que eren depositades a l’urna a la sortida del concert per tal d’escollir els guanyadors del premi del públic. Els resultats i entrega dels premis tindran lloc el mes d’octubre a la festa de cloenda del Certamen d’Arts Gent Gran 2017 del Consell de Mallorca.
Entre les autoritats assistents es trobaven el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el director insular de Participació Ciutadana, Jaume Alzamora, el batle d’Inca, Virgili Moreno, i la regidora de Serveis Socials, Mari Carmen Oses.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada