La dida, lletra i música

Diumenge, 30 d’abril, a les 18,30, a l’Espai 36, la Banda de Música de Sant Llorenç interpretarà la peça musical La Dida, que anirà acompanyada pel recitat d’alguns fragments de l’obra de Salvador Galmés, a càrrec de Tomàs Martínez.

Aquesta activitat forma part de la Setmana Salvador Galmés que, des de l’Ajuntament i amb la col·laboració de diverses entitats i particulars, s’ha programat per recordar i reivindicar la figura de l’escriptor llorencí nascut el 9 de març de 1876 a Ses Sitges i que morí el 25 d’abril de 1951 a Sant Llorenç des Cardassar.

La Dida és una obra publicada l’any 1922 que conta la història d’una dona que abandona el poble per fer de dida a Ciutat. Salvador Galmés capta, en aquesta obra, el dolor, l’angoixa i la crisi personal d’una dona de poble que deixa el seu fill per alletar-ne un altre.

L’obra es pot dividir en tres grans blocs: Contractació de la dida i trasllat a Ciutat. Estada a Ciutat, passeig pel Born i visita del marit. Arribada de la mare i de l’infant, drama final.

La peça musical, escrita per encàrrec de la banda per Biel Oliver, Torres, s’adapta a la peça literària i es divideix en sis parts: La dida, el viatge a Ciutat, la casa vella, vou-veri-vou, el Born i la follia de la dida.

Aquesta obra literària fou versionada per al teatre per Maria Antònia Oliver l’any 1996 i estrenada al Teatre Principal de Palma.

(La il·lustració de Salvador Galmés és de escriptors.cat)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada