Els horts urbans de l’Ajuntament de Sant Llorenç ja compten amb cinc usuaris

LAjuntament de Sant Llorenç ha posat en marxa els horts urbans a sa Màniga. En total, ara hi ha 15 parcel·les i cinc usuaris. Els usuaris, excepte un dells que és un veïnat de la zona, estan tutelats pels Serveis Socials municipals.

La idea és ara fer una prova pilot fins a final any per saber com responen els usuaris i després treure a concurs el conreu de les parcel·les, explica la regidora de Serveis Social, Maria Galmés. A final destiu lAjuntament aprovarà un reglament dusos dels espais i obrirà una convocatòria pública perquè la gent resident al municipi que estigui interessada en conrear qualque parcel·les hi pugui accedir.

La regidora de Serveis Social Maria Galmés explica que l’any que ve es posarà un marxa un curs de formació adreçat tant a homes com a dones en atur, de qualsevol nacionalitat, que estiguin en una situació difícil per trobar feina, que compten amb un nivell d’estudis de grau mitjà o inferior i que vulguin ampliar els seus coneixements per tal de millorar la seva situació sociolaboral.

L’objectiu és que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) aporti els monitors i tècnics per poder dur a terme aquets cursos.

En febrer, per crear els horts urbans, l’Ajuntament va contractar a tres aturats de llarga durada a través del SOIB. 

La regidora de Serveis Socials, Maria Galmés, la regidora d’Educació, Alicia Duran, i els tècnics d’ambdós departaments, a més del de Medi Ambient, varen presentar els hors urbans a la ciutadania. 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada