Conferència Antoni Tugores

El pròxim 19 de juny, a les 20.00 h, i emmarcat dins els Dilluns de l’Obra, tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) la conferència “Anècdotes, curiositats i personatges de la memòria de la cuina”, a càrrec del periodista i investigador Antoni Tugores Manresa.

El ponent ens farà una breu introducció al treball de camp realitzat entre els anys 90 i començaments dels 2000, que propicià l’edició de dos toms de la “Memòria gastronòmica de Mallorca. La cuina poble a poble” (2003 i 2004) -apareguda en el Diario de Mallorca en seixanta-dos fascicles il·lustrats per Joan Riera Ferrari- i del llibre “Memòria de la cuina mallorquina”, editat per Documenta Balear l’any 2005. Aquest darrer conté més de mil tres-centes receptes de la cuina tradicional de Mallorca de tots els pobles de l’illa sense excepció, a més de llogarets, monestirs, ermites, possessions, etc. Igualment, parlarà de la seva visió sobre la cuina actual (banalitzada i caricaturitzada en molts de casos), de la manca d’autoestima dels mallorquins pel que fa a la pròpia cuina i de la substitució de la cuina autòctona per altres de foranes que no són ni millors, ni més econòmiques ni més sanes, i de com han hagut de ser gastrònoms de fora els qui l’han descoberta al món.

Trobareu tota la informació referent a l’acte que hem organitzat en el comunicat que us adjuntam.
Molt agraïts per l’atenció que ens dedicau.
Atentament,

 

OCB Manacor.

Deixa un comentari