Conferència Antoni Tugores

El pròxim 19 de juny, a les 20.00 h, i emmarcat dins els Dilluns de l’Obra, tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18) la conferència “Anècdotes, curiositats i personatges de la memòria de la cuina”, a càrrec del periodista i investigador Antoni Tugores Manresa.

El ponent ens farà una breu introducció al treball de camp realitzat entre els anys 90 i començaments dels 2000, que propicià l’edició de dos toms de la “Memòria gastronòmica de Mallorca. La cuina poble a poble” (2003 i 2004) -apareguda en el Diario de Mallorca en seixanta-dos fascicles il·lustrats per Joan Riera Ferrari- i del llibre “Memòria de la cuina mallorquina”, editat per Documenta Balear l’any 2005. Aquest darrer conté més de mil tres-centes receptes de la cuina tradicional de Mallorca de tots els pobles de l’illa sense excepció, a més de llogarets, monestirs, ermites, possessions, etc. Igualment, parlarà de la seva visió sobre la cuina actual (banalitzada i caricaturitzada en molts de casos), de la manca d’autoestima dels mallorquins pel que fa a la pròpia cuina i de la substitució de la cuina autòctona per altres de foranes que no són ni millors, ni més econòmiques ni més sanes, i de com han hagut de ser gastrònoms de fora els qui l’han descoberta al món.

Trobareu tota la informació referent a l’acte que hem organitzat en el comunicat que us adjuntam.
Molt agraïts per l’atenció que ens dedicau.
Atentament,

 

OCB Manacor.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada