L’ajuntament deixarà trampes per caçar serps

L’Ajuntament de Sant Llorenç deixarà gàbies a aquelles persones que ho sol·licitin per caçar serps introduïdes. El regidor de Medi Rural, Pep Jaume, informa que en cas de veure una serp es dirigeixin a l’Ajuntament o a les delegacions de Son Carrió i sa Coma i comuniquin l’emplaçament per poder localitzar l’ofidi i si ho requereixen també poden emplenar una instància per sol·licitar trampes per poder-la caçar. “L’objectiu és capturar les serps però també ajudar a conèixer la superfície envaïda i el grau d’invasió i poder definir les futures actuacions per capturar les serps invasores des de l’experiència pràctica”, apunta Pep Jaume.

Des de l’any 2003 es produeix l’entrada accidental d’ofidis peninsulars a les Balears. A Mallorca, on ja hi havia constància de dues espècies, se’n han detectat tres més. Aquesta introducció d’ofidis a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s’ha relacionat directament amb la introducció d’oliveres des del sud de la Península en tràilers, per usar-les en jardineria ornamental.

2 comentaris a “L’ajuntament deixarà trampes per caçar serps

  1. El primer paràgraf del tríptic em sembla ben clarificador “No és possible aplicar un pla d’eradicació perquè no tendria èxit”. Desconec el que ha fet el Govern en aquest sentit (ha fet alguna cosa?) perquè fa anys que, per devers Capdepera, aquestes serps ja provocaven ensurts!. També em sembla una irresponsabilitat el mapa que va publicar la premsa de Ciutat, mostrant que estem voltats de municipis amb serps i aquí no.
    En tot cas s’aboca la responsabilitat als administrats i l’Administració “ajuda”. (?)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada