Entrevista al cuiner Gabriel Nebot

Nascut a Capdepera el 15 d’abril de 1982, va arribar amb la seva familia a Sant Llorenç per començar 4t d’EGB.
Cuiner conegut pels cursos que fa a l’hivern al Centre d’adults de Sant Llorenç i també per ser el cuiner del Restaurant Son Penya que està a l’Hotel Son Penya de Sant Llorenç ara ja fa 11 anys.


Quan vares decidir que volies ser cuiner? Un dia durant un dinar familiar a s’antic Molí den Bou. En Tomeu li va dir a mu mare de provar cuina a nes Júniper Serra a veure que tal i aquí he arribat.
Quin és el teu cuiner preferit? Un poc d’aquí un poc d’allà. Tots tenen la seva essència.
Quina ha estat la teva trajectòria professional? Primer a nes Happy de Sa Coma amb 18 anys, combinant estudis de cuina i pastisseria amb feina a l’estiu. He passat per restaurants com Cas Candil, Coco la Nuit, Rodeo Grill, Pastisseria Llull, Ses Rotges, un restaurant propi a Capdepera, a Sevilla a l’Hotel Bulli Hacienda Benazuza amb Ferran Adriá i al Restaurant Son Penya fins ara.
Quin plat t’agrada més cuinar? Dolços.
I menjar? Som de bona casta…(jajaja)
Quin estil de cuina t’agrada més? Fusió mol•lecular internacional.
Quin és el plat més difícil que has fet? Difícil no n’hi ha cap però un poc més complicat podria ser un plat amb esferificacions, com seria una ensalada de tonyina fumada amb vinagreta esferificada de fruts vermells.
Darrer plat que has creat? “Churrasaco” cuit al buit durant 6 hores amb un matís de barbacoa i ostres acompanyat amb batata i cruixent de plàtan mascle.

“Churrasco”

Plat estrella que fas a Son Penya? Espuma de patata calenta amb pétals de sal negra i oli de trufa blanca,també la porcella cuita a baixa temperatura amb flor de mango i patata amb aromes de rostit.
Què sents quan la gent et felicita per la teva cuina? Satisfacció i realització com a professional.
Quina és la virtut més important d’un cuiner? Sa locura i s’inmaginació.
Com podria ser més valorada la feina d’un cuiner? Venguent un parell de serveis amb nosaltres…(jajaja)
Què és el que més te motiva per seguir cuinant? Que som feliç cuinant i veure que la gent torna al restaurant perque disfruta amb la meva cuina.

 

Facebook: www.facebook.com/RestaurantSonPenya

El Restaurant Son Penya està obert cada dia de 19h a 22:30h. Teléfon de reserves 665344258.

Un pensament a “Entrevista al cuiner Gabriel Nebot

Respon a Pedro Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.