Lloguer turístic: ara què?

El Parlament de les Illes Balears va aprovar dimarts passat la Llei relativa al lloguer vacacional. Desgraciadament, el text definitiu és contradictori i incoherent en el seu redactat final. Suposa un caos jurídic i major inseguretat jurídica per als ciutadans. Com va dir el diputat d’El PI, Josep Melià, amb l’aprovació d’aquesta llei només guanyen el caos i els hotelers.

L’objectiu del Govern amb aquesta Llei, d’acord amb les pròpies paraules del vicepresident Biel Barceló durant la seva presentació, era regular i fer possible el lloguer turístic en els habitatges PLURIFAMILIARS. Però Podemos, soci del mateix executiu balear, l’ha impedit votant, conjuntament amb Ciudadanos i el Partit Popular, en contra del punt 6 de la Llei.
Aquest punt modificava l’article 49 de la Llei Delgado (PP, 2012). Així es volia permetre el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars sempre que aquests complissin els requisits establerts a la Llei (intercanvi de places, zonificació, etc.). El PI votà a favor d’aquest punt, una acció coherent amb el posicionament de la nostra formació: sempre hem defensat que s’han de poder llogar els plurifamiliars si es donen una sèrie de condicions i d’acord amb uns requisits de qualitat. Què passa ara? Doncs que, per mor de les diferències entre Podemos i la resta del Pacte, el lloguer turístic en habitatges plurifamiliars, que fins ara estava prohibit, en aquests moments, no se sap si està prohibit o permès.

Aquesta situació només la pot aclarir o corregir un nou canvi legal o els tribunals competents en 4 o 5 anys. Una vegada més, els ciutadans paguen la irresponsabilitat de Podemos i del Govern.

En aquest vídeo pots veure la intervenció de Josep Melià al debat de la Llei al Parlament. 

3 comentaris a “Lloguer turístic: ara què?

  1. Si els hotelers tenen avantatges, deu ser perquè hi ha polítics que els hi fan les lleis perquè en tenguin, no és així?
    Si hi ha gent a la península cobra el PER és perquè hi ha polítics que els hi fan les lleis perquè ho cobrin, no és així?
    No s’ha d’atacar a qui aprofita un avantatge fiscal exclusiu, sinó a qui fa la llei. Tant si és per una llei, com per un passeig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada