Més d’un centenar de ciclistes se sumen a la pedalada popular per celebrar el primer aniversari de la Ruta BTT Marga Fullana

Més d’un centenar de ciclistes participaren ahir capvespre a la ruta commemorativa del primer aniversari de la Ruta BTT Marga Fullana.

Com l’any passat, la campiona del món Marga Fulla ha estat l’encarregada d’encapçalar la pedalada popular que de nou ha sortit de l’Estació de Sant Llorenç des Cardassar.

L’esportista més internacional de Sant Llorenç, Marga Fullana, ha recordat que “va dissenyar la Ruta BTT per ser assequible per tothom, tota la gent que hi vulgui anar la pot fer. Per això avui farem dues rutes, una per recorre amb els nins de 19 km i una de 29 km pels qui estan més en forma”, ha apuntat.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Antònia Bauzá, ha posat de manifest que aquestes rutes són “una oportunitat única per descobrir de la mà de l’esportista més internacional que tenim a Sant Llorenç l’entorn natural del nostre municipi i contribuir a fomentar la pràctica d’aquest esport tant amb família, com amb amics o a nivell individual”.

La Ruta BTT Marga Fullana passa per camins del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Comença a l’emblemàtica estació de Sant Llorenç en direcció Camí de Son Manxo, Camí de Son Tovell, Torre Nova, Sa Marineta, Na Gatera, Ca´n Duai i continua per diferents camins de la zona fins a Cala Millor. Un cop allà també es pot recórrer la Punta de n’Amer. La tornada alterna la via verda amb d’altres camins rurals que duen a l’estació de Sant Llorenç.

La ruta possibilita diferents opcions en funció de les necessitats o temps de les persones que la vulguin gaudir. Hi ha tres recorreguts que porten el nom dels llocs on la ciclista va conquistar les tres medalles d’or als mundials: Ruta Vall di Sole que té una dificultat mitja-alta i són 39 quilòmetres, aquest és de color vermell; la Ruta Sierra Nevada de dificultat mitjana i 29 quilòmetres, és de color blau; i la Ruta Are, de dificultat baixa i 19 quilòmetres i color verd.

Avui diferents monitors, han guiat els ciclistes en el recorregut.

Campiona de campions

Marga Fullana, nascuda a Sant Llorenç des Cardassar, ha dedicat tota la seva vida a l’esport i a promocionar Mallorca i en concret el seu poble per tot el món.

Medalla de bronze a les Olimpíades de Sydney 2000.

Campiona del Món l’any 1999 (ARE-Suècia ) per relleus i individual.

Campiona del Món el 2000 (Sierra Nevada-Espanya) per relleus i individual.

Campiona del Món el 2008 (Vall di Sole –Itàlia) individual.

16 Copes del Món guanyades des de 1999 fins a 2009.
Campiona d’Europa el 2006.
12 Medalles d’Or a Campionats d’ Espanya XC.
Campiona d’Espanya de Carretera i de Tàndem ONCE.

Campiona d’Espanya de Duatló Cross 2013, 2014,2015 i 2016
 y bronce en 2017.

Subcampiona d’Espanya de XCM 2014.

Campiona d’Europa de Duatló Cross 2015 y 2016.

Campiona del Món Màster  MTB 2015, 2016 y 2017.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada