No li digueu turismefòbia, digau-li deixadesa consistorial

N’hi ha prou amb fer una volta per la costa, per veure com l’equip de govern continua sense posar-hi ordre. Lluny de fer disminuir els problemes d’anys anteriors, cada any que passa en compareixen de nous.

Continuen com cada any circulant (i alguns fent-hi carreres) els vehicles de rodes per la zona dels passejos dels vianants, tot i tenir un carril bici habilitat exclusivament per a ells. D’un temps cap aquí, a més s’hi han afegit a aquests passejos venedors ambulants que venen els seus productes fent la competència deslleial al petit comerç que si no li bastaven els problemes (basta fer una ullada i veure les tendes que ja no obrin ni a l’estiu) ara hi han d’afegir aquest.

Continua com cada any la gent que ocupa les zones protegides i degudament acordonades de la platja, tant si l’ocupen amb objectes com flotadors o bosses, com si ho fan per, molt finets ells, travessant fins el passeig per damunt aquestes zones verdes per no sortir amb els peus bruts de la platja. Enguany a més s’hi han afegit un alt nombre de turistes que jeuen a les zones ajardinades del passeig, en lloc de fer-ho a la zona habilitada a l’arena.

Continua l’equip de govern municipal sense definir una zona clara habilitada per a l’exposició dels productes que es venen a les tendes i el seu ús, fet que fa que la gent que es passeja hagi d’anar fent una continua ziga-zaga pel passeig i veient com alguns dels vehicles que allà s’hi lloguen es passegin amb total impunitat per les zones ajardinades, algunes d’elles ja sense gens d’herba. I que fa l’equip de govern, evitar-ho? Pots pensar. Si pegau una ullada a darrera l’escenari muntat pels diferents concerts d’aquests dies a S’Illot, comprovareu que hi ha una caseta d’obres col·locada allà amb el permis del consistori, a damunt la zona a on fa uns anys hi havia arbres i algú va tallar indiscriminada i impunement, caseta que s’hagués pogut situar sense cap tipus de problema al carrer.

Es pot ser d’una tendència o d’una altra, però el fet és que la zona protegida de la platja va minvant any rere any, que les zones verdes enguany estan patint una degradació brutal i que l’ajuntament lluny de donar exemple i posar una mica d’ordre, és el primer que permet actuacións d’una ètica-estètica dubtosa. No és qüestió de ser de dretes o d’esquerres, és qüestió d’estimar i de tenir una mica de sensibilitat i respecte per la terra que cada dia trepitjam.

3 comentaris a “No li digueu turismefòbia, digau-li deixadesa consistorial

  1. I lo que no s’enten, es el passeig de les bicicletes, just Afarrat als bancs per seura, I tambè devora les planeres, aquest consistori, ni va a caminar, no a pasatjar per la vorera de la mar de s’illot, vergonyos,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)
  2. ES clar, si es concejal se pasetja amb Cotxo, com Volou que vegui, que a nes Carril bici devora es bancs per seura, les bicis t’anganxen els peus a les persones que estàn asegudes…SA CADIRA ES LO UNIC QUE VEUEN.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada