Amb el pregó a càrrec del carrioner Joan Ballester… van començar unes participatives Festes de s’Illot 2017

El divendres dia 11 d’agost es donava el sus de sortida a les Festes de s’Illot 2017. El delegat de s’Illot Antonio García, va donar la benvinguda a tots els assistents al Pregó de Festes i al concert de la Banda de Música de Manacor, que marcava el inici de les Festes de s’Illot 2017. Va agrair l’ajuda de tots els col·laboradors de les festes. Va tenir un record pels silloters que ja no hi són presents. A més, va agrair la presencia del batle de Manacor i regidors que volgueren esser present al inici de les festes silloteres.
L’encarregada, com cada any, de presentar el pregoner va ser na Cati Mesquida, que va dir d’en Joan Ballester, més conegut com a «Joan Lluent, també Joan des Platja Blanca, o Joan des Pinomar», depenent l’època que un la conegut, que és un veterà dins el món de l’hosteleria a s’Illot amb més de quaranta anys d’experiència.
En Joan, va fer un pregó curtet en el que va relatar la seva vida personal i la seva experiència dins el món del turisme. A més, va explicar la seva satisfacció per tot el que els silloters han aconseguit al llarg dels anys, i l’ajuda de les seves filles que continuen el negoci familiar. També va agrair al delegat Antoni Garcia, la convidada i l’honor d’esser el pregoner d’enguany.
Poc abans de l’hora anunciada va començar el concert de festes de la Banda de Música de Manacor. Degut al vent que sempre fa devora la mar, enguany es va decidir canviar la ubicació dels músics, que tocaren abaix de l’escenari, més propers a la gent, exceptuant metalls i percussió, va ser tot un encert; la banda s’escoltava molt millor, i sonava de meravella. El director Eduardo Bernabeu, amb la seva simpatia va captivar als assistents i va aconseguir la complicitat dels músics i un gran aplaudiment del nombrós públic assistent i autoritats, pel magnífic concert de festes de la banda. Com a bis de concert, enguany interpretaren «Mi gran noche de Raphael. i el famós «Despacito», que va cantar i ballar tot el públic, a més de la banda i de manera especial el director i les tres percussionistes que contagiaren el seu ritme a tots.
El diumenge 13, a les vuit del matí començava el tradicional concurs de pesca que cada any organitza en Miquel s’inquero, els guanyadors d’enguany són, fins a 9 anys 1er Toni Monserrat, 2on Miquel Puig, 3er Marc Amer. Categoria de 10 a 14 anys 1er Joel Nadal, 2on Sergi Pinso, i 3er Marcos Galan.
Molta assistència al Gran Berenar de Ca na Candila que com cada any va convidar als silloters a un bon berenar.
El parc d’aigua al poliesportiu i la festa de l’escuma a la plaça del Llop completaren la diada del diumenge.
El taller de llanternes que es celebra amb la col·laboració de Fruites i Verdures de ca na Càndila, cada any va a més, enguany regalaren prop de 300 melons, al vespre la gran processó de les llanternes ocupava tota la platja, Tot seguit es va projectar la pel·lícula «Vaiana». Mentrestant a la plaça del Llop hi va haver la nit de ball de saló amb l’escola de Jaume i Aina. El dimarts festisivitat de la Patrona de, l’Església de S’Illot restà petita per acollir als nombrosos feligresos i autoritats, que no es volgueren perdre la missa en honor de la Mare de Déu de l’Assumpta. La solemne missa fou concelebrada per Mossèn Josep Ortega Fons, Fra Tomeu Pastor, el rector de la parròquia Fra Pere Vallespir, el frare dels Dominics, Juanjo Llamedo, que un estiu més passa les seves vacances a S’Illot.
La Banda de Cornetes i Tambors de La Salle de Manacor, acompanyà, un any més, la processó de la Mare de Déu, per terra i mar, que enguany va comptar amb més participació que mai. Això sí, barques que la seguien, una.
La Policia Municipal va estar present a tots els actes pendents del menor incident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.