Primeres impressions de la Taula Rodona

Siguem clars. Va ser un vespre decebedor. No perquè la Taula Rodona no anàs bé (em vaig sentir més còmode  i tot que en altres ocasions), sinó perquè el que havia de ser una festa de la democràcia es va convertir en una petita reunió de 20 persones. Sí, hi havia més gent que a un ple, però no me serveix. Almanco 50-70 persones haurien d’haver estat allà per sentir-me content i satisfet. I no valen excuses de mal temps ni res parescut. Toca reflexionar i molt.

Ja m’ho diuen els polítics en petit comitè: “la política no interessa al poble”. Malauradament ahir els vaig haver de donar la raó i, com a membre d’aquest  poble, he dir que és més que preocupant.Els polítics haurien de notar que els estam al damunt, que ens interessa el que fan, volen fer i faran. No serveix sinó després entrar al bar i amollar quatre flestomies i queixes per deixar “el cos content”. Tenim molt a aprendre en salut democràtica…

Però un servidor, i Card.cat en general, som caparruts (o almanco això me diu sempre  la dona) i no ens donarem per vençuts. Seguirem apostant per les taules rodones o debats socials de temes que ens preocupen ja que ho veim necessari i enriquidor. A més, a pesar de la meva “encalentida” que encara duc del dia d’ahir, cal fer un balanç més ampli i el resultat no és tan dolent. De quatre taules rodones, tres ens han funcionat (la preelectoral de l’Escola Nova, la del Carrer Major i la de Sa Coma) i només aquesta ens ha duit una decepció. Això ens ha de dur també a fer una reflexió i una autocrítica com a revista. Què ha fallat perquè les tres anteriors funcionessin i aquesta no?

En futures reunions d’editors segur que ho reflexionarem millor, però així, a primera instància, ahir vespre ens van venir al cap dues idees:

  • El format. Preguntes obertes del públic sempre és més atractiu per més inesperades. incontrolables… aquesta petita emoció que sempre agrada a l’audiència (a pesar que hem d’anar alerta a convertir-lo en un show). Ens haurem de replantejar la possibilitat d’emprar aquest format. Això sí, amb cert control per evitar excessiu protagonisme de certa gent o preguntes inadequades.
  • El tema. Si bé a sa Coma va funcionar, potser el fet de ser una taula rodona de tema tan genèric i abstracte (2 anys de govern) no va atreure el públic (de fet, la proposta pot semblar similar a un ple). Potser posar un tema concret recent  que ha provocat discussió mou més gent (com per exemple el tema del Carrer Major). I és que com me va dir un savi… la gent es mou quan li toquen ca seva, la butxaca… és a dir quan li afecta a si mateix (l’egocentrisme de la societat, idò). De fet, curiosament hi havia en Toni Cuc per allà i li vaig amollar que si haguéssim fet la taula dels lloguers turístics (tema concret i recent que toca la butxaca de la gent) segur que s’hagués omplit. I no crec que m’hagués equivocat gaire…

En resum, Card.cat seguirà intentant fer taules rodones i moure la vida social i política del poble, fent rectificacions a partir de les reflexions i autocrítica que farem. Mirarem si així aconseguim redreçar les coses i tornam al nivell d’assistència anterior (50-80 persones).

PD: demà publicaré la crònica amb les coses importants que digué cada partit sobre els temes plantejats.

3 comentaris a “Primeres impressions de la Taula Rodona

 1. Francament. Jo vaig assistir a una de les taules rodones que es van fer pre electorals a sa coma.

  Després de dos anys no han fet res del que van dir que farien. Més aviat hem anat a pitjor amb la quasi peatonalitzacio de carrer baladres a sa coma, que ha provocat un desastre viari amb els autobusos de la TIB agafant revolts a velocitats excessives i cap control per part de policia, guardia civil o qui sigui que hagi de controlar que els carrers de sa coma no siguin autopistes.

  Un altra raó per no anar-hi: vaig intentar esbrinar que estaven planejant a un ple de juliol a sa Coma, on volien intercanviar zones verdes per afavorir els de sempre. Silenci absolut. L’ajuntament no sabia que era el que es volia aprovar. Vaig contactar amb un representant polític pero encara és hora que ens veiem quan haviem de veure’ns en una setmana.

  Després de dos anys perduts no em fa ganes que em facin perdre el temps escoltant coses que sé que no faran. Si aixo és la política amb mi que no hi comptin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 6 vots)
  • En el teu cas la decepció és amb l’equip de govern, pel que sembla. Però a la Taula Rodona hi va també l’oposició, la qual pots escoltar també i saber si ells actuarien diferent o no. No ho veig contrari a assistir a una Taula.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +3 (de 7 vots)
 2. Vespre decebedor?. De cap de les maneres!. Tot parla, i el que varem viure ahir és ben significatiu de la vida social i política local.
  Enhorabona!. Es el que hi ha!.
  Deixar constància documental de la vivència d’ahir justifica, amb escreix, tot l’esforç que hi dedicares (que ja sabem que no es poc. Hahaha, sort que no comprarem les copes de cava de vidre)

  (PD. Amb la boca petita discutiria el número de persones assistents. Si es descompten membres de partit, familiars i grup organitzador, no me’n surten tantes)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada