Gastro Market

Ahir, dimarts, l’Ajuntament va convocar una roda de premsa per informar sobre el seu projecte de revitalització del mercat dels dijous, en el nucli de Sant Llorenç. Va obrir l’acte el batle, Mateu Puigròs, i després va donar la paraula a la tècnica de Cultura, Rafela Riera, que va explicar les accions que tenen previstes per dinamitzar el que en endavant denominaran Gastro Market, al que han posat l’eslògan “Plaça serà massa”.

Va dir que el fet que Sant Llorenç estigui enmig de tres nuclis amb mercats molt potents –Manacor, Artà i Son Servera–, els va fer pensar que li haurien de donar un caire diferent, que fos atractiu per a la gent, tant local com externa, per això es decantaren per una oferta gastronòmica, amb un companatge musical i cultural; es tractaria, per tant, d’atreure gent de fora a través del mercat, amb la col·laboració dels bars, restaurants i botigues de Sant Llorenç.

El projecte contempla diversos aspectes: dotar el carrer Major i la plaça Nova d’un nou aspecte (toldos de lona de colorins, paradetes uniformes i atractives…), ocupació del carrer fins l’Ajuntament, recerca de nous placers, incentivació de les visites turístiques amb la campanya No beach on Thursday (Fora platja els dijous), per a la qual s’habilitaran autocars momentàniament gratuïts, implicació dels comerços locals, visita a l’església, animació de carrer i petits concerts (d’un quart d’hora) a l’Espai36.

El Gastro Marker començarà demà, dijous, i ja s’han contractat quatre autocars per portar turistes alemanys (els tríptics que han fet imprimir estan en català i alemany). El temps dirà si el projecte tendrà continuïtat i el mercat dels dijous estarà una mica més animat del que ha estat fins ara.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada