Dieta informativa

Quan ja tens una certa edat, t’adones que no pots menjar tot el que et posen damunt la taula: el colesterol amenaça les coronàries, la panxa no et deixa ajupir-te amb la facilitat que abans, l’excés de saïm et provoca agrura, si et passes amb el vi, la cervesa o els licors ho pagues amb maldecap…, així que no et queda més remei que fer una mica de dieta per evitar mals majors. És ver que et perds alguns plaers gastronòmics, però també ho és que en guanyes d’altres, per ventura no tan excitants, però que, ara que ja no ets cap nin, saps valorar en la mesura que consideres adequada.

Darrerament, amb el que està passant arreu de l’Estat i la Nació*, he decidit fer-ne una altra, de dieta, aquesta vegada informativa: com que llegir segons quins diaris i veure segons quines cadenes de televisió també em produïa agrura, emprenyadures i nerviades que qui sap si acabarien malament, fa una temporada que he restringit la informació que vull que m’arribi. Per això no llegesc res d’El País (exceptuant, adesiara, Iñaki Gabilondo), el Mundo, ABC, ni La Razón; tampoc no seguesc les notícies de TVE, Telecinco i Antena3 (de la Sexta, encara veig alguna cosa, però no tanta com abans), de manera que cerc la informació a través de ARA, TV3, Catalunya ràdio, Público i Infolibre, a part dels diaris illencs.

Ja sé que aquesta decisió no m’oferirà una informació global, la qual cosa em permetria conèixer diverses versions dels mateixos fets, però m’és igual, perquè, pel que he vist darrerament, les notícies que donen els mitjans centralistes són tan parcials, falses i interessades en la Sagrada Unidad de la Patria –sempre, naturalment, segons la meva opinió– que no val la pena perdre-hi més temps.

Salut!

*Per a mi, la Nació, són els Països Catalans

(Imatge de Google)

5 comentaris a “Dieta informativa

 1. tota aquesta moguda ha servit per ben poca cosa, la veritat. Però per una sí: descobrir l,Espanya rancia i centralista que tenim en grans proporcions. I no ho dic per la faes mundo i companyia (centralisme dels quals ja coneixíem) sinó per la que va de moderna, intel.ectual i progre (el pais al capdavant). Tu pots estar en contra de l,actució catalana (jo mateix n,he estat crític) però hi ha moltes maneres d’expressar-ho. I la seva, la veritat, ha estat bastant vergonyosa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 6 vots)
 2. Ben d’acord. Tants d’anys i la cosa no ha canviat gaire. Segueix siguent necessari llegir i escoltar els mitjans estrangers per conèixer la veritat. Les portades de “Shame of Europe” la nit de l’1 d’octubre, programes de “varietés” matinals a on es titlla sense cap pudor al president de Catalunya (encara que fos d’un altre lloc) de “mamarrracho” o el ridícul espantós del ministre d’exteriors espanyol afirmant que unes imatges eren manipulades i l’entrevistador contestant-li que “com han d’estar manipulades si les hem gravat nosaltres mateixos”, haurien de fer empegueir a qualsevol que es consideri demòcrata.
  Per altra banda cal agraïr que mitjans com l’Última Hora, no s’hagin sumat a aquest caramull de premsa-fems.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 4 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada