Per què tornen els plenaris de l’ajuntament a l’horari del migdia?

Un dels punts que s’aprovaren al plenari de l’ajuntament d’ahir era el de tornar a passar-los a l’horari del migdia, de 12 a 14 h.

La raó primera per fer-ho fou que la gent no hi anava amb aquest horari, i una de les divagacions que es va fer quan es proposà aquest punt, va ser que potser el que s’havia de fer era pensar per què la gent no hi anava.

La meva opinió és que si la gent no hi va és perquè els plenaris són, per dir-ho en poques paraules, com en les pel·lícules de l’humorista espanyol Paco Martínez Soria.

Alguns regidors verbalment empastifats i d’altres en canvi, sense verb. Alguna de les veus que es pot escoltar a la sala és d’una retòrica que tan sols cerca allargar el plenar-hi i les votacions sense cap motiu aparent. D’altres entren dins la normalitat. D’altres veus, ni s’escolten en l’hora i mitja o dues que dura el plenari.

Arguments sense contrastar i rumorologia a l’estil dels programes de xafarderies. M’han dit, he sentit, te pareix que em diuen mentides a jo!?, jo no ho he vist però m’ho han contat… són frases sovint emprades com a proves de pes. En certs moments d’ahir es va ratllar el ridícul al plenari. Riure per no plorar.

Punts a discutir difusos i poc clars. Gairebé sempre la redacció dels punts és: modificació de, regulació de, canvi de… sense detallar gairebé mai si és un canvi a l’alça o a la baixa i mai la quantitat, metres, temps exactes que es modificaran.

Manca TOTAL de mitjans per a la seva difusió posterior. Sembla que a cap dels partits presents a la sala li interessa el més mínim la difusió de la vida política del poble, sovint ho comenten “es podrien gravar els plenaris”, però ningú ho proposa com a punt a l’ordre del dia. Una càmera fixa al sostre no costaria més de 300€ (fins i tot menys), i si s’arriba a posar la fibra òptica, l’ample de banda permetria sense cap problema emetre’ls en directe. Però es veu que no agrada gaire la idea.

Els plenaris sempre a l’hora de dinar o de sopar. No cal dir gaire més, de 12 a14 h o de 20 a 22 h.

Repetició del guió plenari rere plenari. En un moment d’ahir fins i tot hi va una veu que hi va dir: “jo que ja duc 20 anys aquí ho sé bé a això”. I no és la més “antiga” del lloc.

La invariabilitat del guió d’ençà temps immemorials (és un dir) li resta encara més atractiu i dinamisme a uns plenaris que, recordem-ho, hauríen de ser la veu de la gent.

 

Un comentari a “Per què tornen els plenaris de l’ajuntament a l’horari del migdia?

  1. Tenint el PP a l’oposició, l’equip de govern es pot permetre fer polítiques de dretes a sa Coma i Cala Millor i no li afecta en absolutament en res. El Manuela’s Team no criticarà les aberracions que s’hi fan i mentres el Puigròs Team te les mans lliures per fer els desastres que li doni la gana.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +2 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada