Sabíeu que… (monodosi)

Cada minut es llancen al fems les restes de13.500 càpsules monodosi de cafè. Això suposa que cada any s’acumulen 7.000 milions de càpsules fetes de plàstic i d’alumini. Tot i que la publicitat de les companyies productores diu que les restes de les càpsules monodosi són reciclables, la veritat és que no poden fer front al reciclatge de la totalitat dels envasos que, sense un procés de reciclat, que alguns dubten que existeixi, es torben més de cent anys en destruir-se.

Sembla que l’alternativa pot passar per l’ús de càpsules biodegradables. Aquestes càpsules, que ja s’estan comercialitzant, empren plàstic biodegradable, un material denominat Ecovio, fabricat per l’empresa Basf o fibres vegetals. Les restes d’aquestes càpsules es biodegraden en un període de tres a sis mesos.

(La imatge que il·lustra aquest article és de https://www.elmundoecologico.es)

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada