Cronologia (XI)

2017

 30 gener.- Sebastià Parera Barceló guanya el campionat del món per equips de Phaeo Vermell Mosaic –una varietat de canari de color– i la medalla de bronze de la mateixa especialitat, en el 65è campionat celebrat a Almeria (Diario de Mallorca).

21 abril.- Josep Cortès presenta el llibre “La Guerra Civil a Sant Llorenç. Republicans a Sa Coma i a Son Carrió” (Card).

30 abril.- La Banda de Música de Sant Llorenç estrena la peça musical “La dida”, composada per Biel Oliver i basada en la narració homònima de Salvador Galmés (Card).

30 abril.- L’Ajuntament organitza una Trobada de gegants, a la qual hi participen una quarantena de figures, entre gegants, cap-grossos i figures diverses. Les dues activitats d’avui formen part de la Setmana cultural dedicada a Salvador Galmés, juntament amb la lectura pública d’El garriguer d’Infern, celebrada el 25 d’abril (Card).

30 abril.- Un equip de la ITV2 britànica organitza el seu reality show “Love island” a les cases de sa Real, on un grup de joves fadrins conviuran durant set setmanes per aconseguir un premi de 50.000 lliures esterlines (Card).

20 maig.- En el partit de futbol, de categoria cadets, en el qual s’enfronten el Cardassar i el Sant Jordi, hi ha aldarulls entre el públic, a conseqüència dels quals Joan Planes resulta ferit lleu (Card).

20 maig.- L’egua Esperanza Mar, de la penya Bonança, de Cala Millor, guanya el 84è Premi Nacional de Trot (Card).

31 maig.- L’ajuntament de Calvià posa el nom de la llorencina Isabel Servera a un carrer de Peguera, per haver estat la primera pionera d’aquell nucli turístic en haver arribat als 100 anys (Card).

1 juny.- Es presenta el llibre infantil “I tu, què tens?”, amb text de Catalina Ferrer i dibuixos de Flavia Gargiulo (Card).

1 juny.- El restaurant Bou, de Tomeu Caldentey, és elegit un dels deus restaurants amb estrella Michelin més peculiars del món, segons The Staff Canteen, una web per a xefs del Regne Unit (Última Hora).

9 juny.- L’Ajuntament acorda comprar un solar de 10.348 m2, rera la Unitat Sanitària, per construir-hi un aparcament de 180 places. També acorda ampliar el camí del Cós (Card).

16 juny.- L’Ajuntament edita 10.000 mapes dels pobles de Sant Llorenç i Son Carrió (Card).

21 juny.- Margalida Fullana guanya el Màster mundial per a majors de 40 anys, a la prova de bicicleta de muntanya celebrada a Massana, Andorra (Diario de Mallorca).

30 juny.- Un desena d’entitats agrupades sota el nom de “Sant Llorenç solidari”, organitza una sèrie d’activitats de cara a recaptar fons per als refugiats a Grècia: exposició de fotografies, nit d’havaneres a cura dels Arpellots, concert de les corals Llorencina i Punta de n’Amer, sopar solidari, conferència i representació de l’obra teatral “Entre reixes”, d’Esqueix teatre (Card).

15 juliol.- S’obri al públic la piscina municipal de Sant Llorenç, acabada de remodelar (Card).

17 juliol.- El Plenari acorda revocar el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a Fill d’Adoptiu de Sant Llorenç, acordat el 26 de gener de 1937 (Card).

20 juliol.- Es retira de l’escola de Sant Llorenç la placa on s’esmentava el nom de Jaume Matas, en la inauguració de l’ampliació del centre (Card).

26 agost.- L’Ajuntament integra dins la seu electrònica el sistema Cl@ve, per facilitar l’accés i la validació electrònica dels ciutadans als serveis públics (Card).

28 setembre.- Comença el Gastro Market, un intent de l’Ajuntament per revitalitzar el mercat dels dijous, amb protagonisme de la gastronomia tradicional mallorquina i amb actuacions musicals en directe (Card).

6 novembre.- Comencen les obres de prolongació dels carrers Sol i Torre, en el nucli de Sant Llorenç (Card).

17 novembre.- El llorencí Antoni Sansó Servera és nomenat Director General de Turisme del Govern Balear (Card).

20 desembre.- Es presenta el volum 17 de la col·lecció Es Pou Vell, que conté dues obres teatrals: Flor de Card, adaptació de la novel·la homònima de Salvador Galmés, a cura de Joan Gomila; i Sibèria, una obra de creació pròpia, original de Pau Quina (Card).

Imatges: Trobada de gegants, Biel Oliver, Isabel Servera i Francisco Franco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.