Els articles més llegits de l’any 2017

Com cada any nou, feim un recompte dels articles que han tengut més visites en l’any que ja hem passat. Idò resulta que en aquest 2017 hi ha hagut algunes sorpreses:

  1. Programa de les Festes de s’Illot (Magdalena Ordinas, 1312 visites). Sembla que l’article penjat per la nostra reportera líder de la Costa va servir de referència per saber què es faria a les Festes de s’Illot.
  2. Carta d’agraïment del doctor Albert Carles (Joan Adrover, 1035 visites). El comiat del doctor habitual de  la USB de Sa Coma i Son Servera va ser sonat i molts lectors llegiren el seu comiat que va penjar Joan Adrover. Se veu que va ser un metge que va deixar petjada a la zona on treballava.
  3. Herba de Sant Joan (Aina Celdran, 950 visites). Tot un clàssic que apareix any rere any. Aquest article ja s’ha convertit en una font de referència per tota aquesta gent aficionada a les herbes populars i les seves capacitats curatives. I després diuen que la gent només consulta Viquipèdia…
  4. Petit tast de les Festes Patronals de Son Carrió (Joan Adrover, 662 visites). El nostre Joan va tenir una brillant idea en deixar anar un petit tast de les festes que vendrien. Molta gent n’estava en darrer i va visitar-nos per saber el què. A això se l’anomena un bon estratega!
  5. Defunció de Tomeu Umbert Sancho (Pau Quina Jaume, 661 visites). Malauradament en Tomeu Umbert, pare del nostre company i editor Joan Umbert, ens va deixar aquest any. Que descansi en pau!
  6. Un ca ataca una casa de Sant Llorenç (Pau Quina Jaume, 636 visites). Com sempre un succés al poble mou l’interès dels lectors. I un servidor, que se va limitar a posar un enllaç del succés al Diario de Mallorca, no esperava tant de rebombori, la veritat.
  7. Programa Festes Patronal de Son Carrió (Joan Adrover, 621 visites). Ara sí, el programa oficial de les Festes de Son Carrió. Però la gent, se veu, que no en tenia a bastament amb el tast anterior  i també va seguir amb interès el programa ja oficial.
  8. Què trobau de la suspensió de les Beneïdes de Sant LLorenç? (Pau Quina Jaume, 616 visites). Aquest 2017 s’han posat pocs Què en trobau? però aquest en concret sobre la  suspensió a darrera hora de les Beneïdes va dur bastant de polèmica. Fins i tot es va produir un d’aquestes debats d’antany entre defensors de la mesura i detractors amb ganes de festa. Miam si enguany no plou…
  9. Defunció de Pere Vicens (Pau Quina Jaume, 565 visites).   Una altra defunció que va deixar el poble afectat va ser la de Pere Vicens (per més inri mort a mitjana edat a causa d’un càncer contra el qual feia temps que lluitava). En Pere es veu que va deixar petjada com a entrenador del Cardassar i, sobretot, com a persona.
  10. Democràcia (Guillem Pont, 552 visites).  L’exclusiva d’en Guillem sobre el grup de persones del poble que es va reunir, convocades de manera express, per criticar l’excessiu ús de la força per part de la Policia al referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, també va despertar l’interès dels lectors.

De tot plegat jo crec que se pot treure una reflexió: Molts diuen que Card.cat és una revista molt “del poble de Sant Llorenç” amb més poca divulgació  a la zona costanera i Son Carrió. Haurem de començar a replantejar-nos, idò, si això és tant així. Enguany, per primera vegada, en la llista dels articles més llegits de l’any tenim la meitat d’escrits de temàtica costanera (Festes de s’Illot i carta d’agraïment del doctor Albert Carles) i carrionera (Festes de Son Carrió i defunció). Per la resta, la cosa no canvia gaire respecte a altres anys: la gent sent interès sobretot per festes, defuncions i successos.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada