Sabíeu que … (Calendari)

Avui és la Candelera. La festa de la llum. En el calendari catòlic es celebra la festivitat de la Presentació del Senyor. Segons els costums de la llei mosaica, els infants nounats s’havien de presentar al temple quaranta dies després del seu naixement. Segons la tradició és un bon dia per saber el pronòstic del temps que ens queda per passar fins arribar a la primavera:

“Si la Candelera plora
l’hivern és fora.
Si la candelera riu,
lluny és ll’estiu”.

A la Seu de Mallorca, devers les vuit i mitja es produeix un fenomen lumínic que consisteix en què el sol, que traspassa la rossassa major, la projecta just davall de la rossassa de la façana principal. Aquest espectacle de llum s’anomena «l’espectacle del vuit». Aquest mateix fenomen es pot observar també el dia de Sant Martí, l’11 de novembre.

La fotografia que acompanya aquest text és de la Catedral de Mallorca i el vídeo està extret de youtube.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada