Conferència “El joc, trampolí al coneixement” a càrrec de la doctora Rosa Casafont, a l’Espai 36

El proper dijous 22 de febrer de 2018, el Centre Professorat de Manacor, ha organitzat la conferència “El joc, trampolí al coneixement” a càrrec de la doctora Rosa Casafont, a l’Espai 36 a les 18h.

Rosa Casafont, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB, Màster Universitari en Neurociències, Màster en Salut Laboral per la UB, estudis superiors de música en el Conservatori de Barcelona, estudis de direcció PPD a ESADE, formadora en àmbits sanitari i educatiu. També forma part de l’equip formatiu del Màster Universitari oficial en Neurorehabilitació de la UAB, del Postgrau de Neuroeducació de la UB, del Postgrau de Mentoria i coaching educatiu de la UB i del Curso de especialización en Educación emocional, Universidad de Santiago de Compostela. Autora dels llibres: Viatge al teu cervell, Viatge al teu cervell emocional (Ed.Random) i coautora de Educarnos para educar (Paidós educació).

En la conferència “El Joc, trampolí al coneixement” parlarem de neurociència aplicada i revisarem, des d’aquesta disciplina, característiques, estructures i capacitats de la nostra essència que suposen per nosaltres una oportunitat. Coneixerem aquells fonaments que ens ajuden a entendre què fem quan pensem, sentim i ens comportem que justifiquen també l’efecte que el joc fa en el nostre cervell i en les nostres capacitats. Des de la nostra arribada al món, som éssers socials abans que individuals i, tot i essent primer socials que individuals, som únics. Cada ment és exclusiva i el seu estudi complex. El cervell, tot i que es defineix com l’òrgan més complex que existeix, és una estructura “local” de la qual en repassarem algunes característiques fonamentals per ajudar-nos a entendre com podem aprendre a dirigir la nostra vida i influir de forma constructiva i saludable en els processos d’aprenentatge en el nostre procés vital. Parlarem de capacitats de canvi de determinades estructures cerebrals i de com determinats sistemes intervenen en el procés d’aprendre des de menuts fins l’edat adulta. Veurem la importància de les emocions i de la relació social en el nostre procés de vida i descobrirem si la relació entre iguals, amb la natura, pesa més o menys que la influència de les noves tecnologies incorporades al nostre entorn. Veurem si els entorns d’aprenentatge ens influeixen i, entre ells, com ens afecta el joc. No us podeu perdre aquesta xerrada per descobrir que el joc és emoció i que estar exposats a un ambient estressant o a un ambient juganer, canvia radicalment la disposició que tenim per incorporar el coneixement. Ens en convencerem en aquesta trobada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada