Amb les vinyetes de Forges vam aprendre la Constitució Espanyola

Usuaris de diverses xarxes socials han compartit aquest passat dimarts un text pòstum atribuït al dibuixant Forges que, segons ells, s’havia publicat al diari econòmic Expansión. En el text es parla d’Espanya com un país “mediocre” i es critica que s’hagi “arraconat l’excel·lència”, fins obligar els millors a “anar-se’n o deixar-se engolir per la imparable marea grisa de la mediocritat”. El supòsit article de Forges porta per títol “El triomf dels mediocres” i ha estat compartit a Twitter i Facebook, a més d’haver circulat com a cadena per aplicacions de missatgeria instantània, com WhatsApp. El veritable autor del missatge, el periodista David Jiménez, ha optat per trobar el tema amb “humor” com diu, hauria fet el dibuixant.
Des de la mort del dibuixant el passat 22 de febrer, han estat molts els internautes que han compartit alguna de les seves múltiples vinyetes a través de les xarxes socials. L’última vinyeta de Forges va aparèixer publicada a la portada de «EL PAÍS» al dia següent de la seva mort, amb un missatge del dibuixant per als seus lectors: “Us vull, afirmo. Forges”. Aquest mateix dia el buit que ocupaven les seves vinyetes al diari, al costat del editorial, va aparèixer en blanc.
La família d’Antonio Fargues de Pablo, Forges, ha volgut donar les gràcies de forma pública a “totes les persones que van cuidar d’ell” durant la seva malaltia i s’ha centrat especialment en la sanitat espanyola i, en concret, a l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz -un centre gestionat pel grup Quirónsalud-, on l’humorista es va tractar del càncer de pàncrees que va acabar amb la seva vida.
Ho ha fet en un emotiu post publicat al seu perfil de Facebook que, tot i la serietat de l’assumpte, no té el característic sentit de l’humor de Forges, en ‘assenyalar que l’hospital és “casualment conegut a Madrid com La Concha [el nom d’un dels personatges més recordats de l’humorista] “.

La nostra família aprofitem aquesta petita finestra local, com és Card.cat, per unir-nos als homenatges que se li han rendit amb motiu de la seva mort.
Gràcies a les seves divertides vinyetes vam ser moltes les persones que passem bones estones. Amb els quaderns de la Constitució animats amb les seves vinyetes va ser molt fàcil llegir tots els articles i que ho llegissin també les nostres filles. Quaderns que encara conservem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.