L’Ajuntament de Palma rendeix homenatge pòstum a la manacorina Isabel Rosselló i Girart

L’Ajuntament de Palma rendeix homenatge pòstum a la manacorina Isabel Rosselló i Girart, posant el seu nom a l’espai dedicat a Participació Ciutadana del Mercat del Camp Rodó.

És motiu de satisfacció personal publicar en la setmana del «Dia de la dona treballadora», la bona notícia del homenatge pòstum que l’Ajuntament de Palma ha dedicat a la manacorina Isabel Rosselló i Girart, a la qual m’uneixen vincles familiars, ja que era cosina germana de la meva mare, per jo era una dona molt especial, i molt estimada, a la qual admirava. Era una persona lluitadora implicada en nombroses causes. Imatge d’Isabel Rosselló i Girart, la mateixa que presideix l’Espai.
El passat 27 de febrer, la Direcció General de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, organitzà un un acte institucional, inaugurant l’Espai d’Entitats ciutadanes que porta el nom d’Isabel Rosselló i Girart, que va morir l’any 2016.
Per trobar-se fora de l’illa no va poder assistir a l’acte d’inauguració el vidu d’Isabel, Cecili Buele, que va enviar una carta d’agraïment a l’Ajuntament de Palma i que va ser llegida en la inauguració, i dien el següent:
«Hi faig públic el meu agraïment personal a l’Ajuntament de Palma per la iniciativa de posar el nom de na Bel Rosselló, la meva esposa difunta, a l’espai situat a la tercera planta del Mercat del Camp Rodó, dedicada a Participació Ciutadana, per la qual ella va lluitar tan fermament durant quatre dècades seguides, des de l’Associació Veïnal del Camp Rodó. En nom de la família i de les amistats més properes, amb breus paraules meves vull agrair públicament aquesta iniciativa municipal.
Crec que comporta el reconeixement públic a la molta i la gran feina que na Bel, va fer en aquesta barriada, pràcticament durant quatre dècades seguides; sempre des de l’Associació Veïnal del Camp Rodó, adscrita a la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, que ella s’estimava tant.
Desig sincerament i profundament que el seu exemple, de dona lluitadora i combativa, contribuesqui a engrescar-hi més gent, en la tasca noble de millorar el nostre barri, la nostra ciutat i el nostre Planeta. Mirant, així, de “deixar aquest món nostre una mica millor d’així com l’hem trobat en nàixer” I tot, fet d’una manera anònima, callada, discreta, silenciosa, normal -com qui no fa res d’excepcional-, però sempre amb constància i fermesa indestructibles”.
Salut i coratge, energia i resistència!

Cecili Buele

Inscripció de la placa que presideix l’Espai d’Entitats i dóna nom al centre:

L’Ajuntament de Palma dedica aquest espai a Isabel Rosselló i Girart en reconeixement a la feina feta durant quatre dècades, a favor de la ciutat de Palma i particularment al barri del Camp Redó.
ISABEL ROSSELLÓ I GIRART
(Manacor 1939- Palma 2016)
Dirigent veïnal del Camp Redó.
Lluitadora sindical amb treballadors d’hotel, militant a formacions polítiques d’esquerres i, especialment, veïna de Palma que dedicà totes les seves energies a la millora del barri del Camp Redó, on residí des del 1977 fins a la seva mort.
Impulsà la dinamització del barri i fou dirigent de l’associació veïnal, integrada en la Federació d’Associacions de Veïns de Palma. Engrescà el grup promotor de lluites del barri per aconseguir-hi les primeres zones verdes, centres escolars públics, semàfors, il·luminació pública, atencions sanitàries, espais culturals i altres millores. Contribuí a enfortir les relacions veïnals organitzant activitats al carrer, obertes a tota la gent: ballades populars, cantades, cartells, concentracions, concursos, denúncies, diades, excursions arreu de Mallorca, festes de barriada, foguerons, manifestacions, obres de teatre, pintades, planells informatius, revistes, rues, sopars, tallers, taules de reclamacions i altres activitats socioculturals per a enfortir la cohesió del barri. Per damunt de tot, lluità perquè les tres plantes superiors del Mercat del Camp Redó, buides i desocupades, fossin destinades a finalitats socioculturals.

Un pensament a “L’Ajuntament de Palma rendeix homenatge pòstum a la manacorina Isabel Rosselló i Girart

  1. Agraït a la publicació d’aquesta notícia relacionada amb l’homenatge pòstum que l’Ajuntament de Palma ha volgut retre a aquesta manacorina de s’Espital que va treballar tan intensament al barri palmesà del Camp Rodó durant quatre dècades seguides

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.