Novetats. 2n Concurs Nacional Escoles de Cuina PROTUR XEF Mallorca 2018

Jaume Nebot, director Financer de Protur Hotels, i David Deop, Xef Corporatiu, ens informen sobre les novetats del 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR XEF Mallorca 2018 que es celebrarà del 15 al 18 de març a Protur Biomar Gran Hotel & Spa de sa Coma.
Jaume i David, gràcies per atendre’ns. Ens podrieu explicar que novetats presenta el 2n Concurs Nacional Escoles de Cuina Protur Xef 2018?
Aquest any com a novetat presentem:
Conferències Gastronòmiques i Taula Rodona amb temes d’actualitat amb reconeguts xefs.
Tast de cervesa Estrella Damm i curs Mixability Gin & Tonics Royal Bliss
I en el mercat gastronòmic com a novetat es podran gaudir de tapes Protur Hotels acompanyades de Cerveses Damm i vins José Luis Ferrer.
A tenir en compte de l’entrada lliure al Gran Auditorium on es realitzarà el concurs Protur Xef i Protur Xef Kids. Entrada lliure als tastos, conferències i mercat gastronòmic.
Tot això s’ha de fer a Protur Biomar Gran Hotel & Spa, un hotel de 5 estrelles situat a Sa Coma.

Quins membres formaran part del jurat?

El conductor del programa / spiler és Koldo Royo
Per ara els membres del jurat confirmats són:
– Tomeu Caldentey, president Jurat
– Susi Díaz
– Paco Roncero
– Cati Pieras (Restaurant Daica)
– Marta Rosselló (Restaurant Sal de Cocó)
– Adrián Quetglas (Restaurant Adrián Quetglas)
– Silvia Anglada (Restaurant Es tast de na Silvia – Menorca)
– Santi Taura
– Andreu Genestra (Xef Restaurant Andreu Genestra)
– Fernándo P. Arellano
– Marc Fosh (Restaurant Marc Fosh)
– Víctor García
– Marga Coll (Restaurant Miceli)
– Hernán Luchetti (Cap de cuina Rte. CELLER de Ca’n Roca)
– Associació Balear d’Sumeliers
– Martina Zender (Mallorca Zeitung)
– David J. Nadal (Director Continguts IB3 TV)
– Toni Fernández (Club del Gourmet de El Corte Inglés)
– Manuel Julbe (Periodista RNE)
– José Luis Mateos (Assessor gastronòmic Onda Cero Radio)
– Cristina Basañez (Cellers Binigual)
– Jan Edwards (Periodista Gastronòmica)
– Bep Al.lès
– Andoni Sarriegi (Periodista gastronòmic- Bloc All Negre)
– Daniel Arias (President Associació Balear de Sommeliers i Sommelier d’Redivins Import)
– Joserra Calvo Hernández (Cap de Sala Restaurant Mugaritz)
– Toni Tugores (Escriptor) – Confirmat
– Borja Matoses (periodista i escriptor gastronòmic)
Quants participants i que comunitats autònomes participen?
De Protur Xef, tenim 18 concursants de14 centres formatius de 8 comunitats autònomes diferents. I Protur Xef Kids, Tenim 18 concursants, tots de Mallorca

Tenint en compte l’èxit de l’any passat. ¿S’han augmentat el nombre de places dels tallers de cuina?
Sí, s’han augmentat el nombre de tallers causa de la gran acceptació de l’any anterior

Quants Food Trucks hi haurà aquest any?

Anem a comptar amb la presència de 6 Foods Trucks, assenyalant que les food Trucks, només hi seran presents el dissabte 17 de març, al migdia, de 12:00 a 16:00 hores. Aquests són els que estaran presents: taleca, variat, Wanderlust, El Gosset de Koldo Royo, Cucurrull bike, i Marabans.
Alguna cosa que destacar d’aquesta 2a edició?
Copmo et comentàvem anteriorment, cal destacar els tasts que es realitzaran amb Estrella Damm i Bodegues José Luis Ferrer, curs Mixability Gin & Tonics Royal Bliss, sopars maridatge amb Bodegues Miquel Oliver de Petra i José Luis Ferrer, un xou cookings amb Tomeu Caldentey i un altre de Paco Roncero i com a nova introducció conferències com la de Gemma Bes, Susi Díaz, Bep Al.lès i Toni Juaneda i Taula Rodona amb reconeguts xefs com Tomeu Caldentey, Paco Roncero, Susi Díaz, Koldo Royo …

Per acabar, ¿Res més que afegir?
Cal informar que durant el dissabte 17, des de les 10:00 fins a les 20:00 hores i el diumenge des de les 10 fins a les 13’30 hores es realitzarà a les instal·lacions de l’hotel un mercat gastronòmic amb entrada gratuïta, sense oblidar-nos dels tallers que es realitzaran durant tot el cap de setmana.

RESUM DEL TIMING DEL CONCURS:

DIJOUS 15/03/18
– 19:00 HR Sorteig torns participants Protur Xef adults i Kids
DIVENDRES 16/03/18
– 16:00 hr Primera semifinal 6 concursants adults
– 17:00 hr Taller Sushi – Rte. Asian
– 17:00 hr Taller de “Formatge Fresc”
– 18:30 hr Curs Mixability Gin & Tonics Royal Bliss a càrrec del personal CCEP.
– 19:30 hr Show Cooking Tomeu Caldentey
– 20:30 Tast Celler Miquel Oliver de Petra
– 21:30 Sopar Maridatge Bodegues Miguel Oliver de Petra
– 21:30 Sopar Maridatge Restaurant Asian (Maridatge optatiu)
DISSABTE 17/03/18
– Mercat gastronòmic 10:00-20:00 hr.
– 10:00 hr “Taller de Panades Dolces”
– 10:00 hr Primera semifinal 9 concursants Kids
– 11:00 hr Segona semifinal 6 concursants adults
– 11:00 hr Tast Brasilera Marabans i decoració Latte
– 11:00 – 13:00 hr Taller Tapes per a nens
– 11:30 hr Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 12:00 hr Taller “ensaïmades casolanes”
– 12:00 – 16:00 hr Food Trucks
– 15:00 hr Segona semifinal 9 concursants Kids
– 15:00 hr “Taller de Pans Especials”
– 16:00 hr Tercera semifinal 6 concursants adults
– 16:30 – 18:00 hr Taller decoració de galetes per nens
– 16:30 hr Conferència a càrrec de Joserra Calvo Mugaritz “De Mugaritz a Topa Sukaldería, excel·lència i talent a través de dos conceptes diferents”
– 17:00 hr Taller Sushi
– 17:30 hr Conferència a càrrec de Gemma Bes “Viure Sense Gluten”
– 17:30 hr Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 18:30 hr Tast Cervesa Damm “El secret de la cervesa”
– 19:30 hr Show cooking Paco Roncero:
El menú escenificat al restaurant
– 20:30 hr Conferència a càrrec de Susi Díaz-“Com aconseguir una Estrella Michelin”
– 21:30 hr Sopar Maridatge Bodegues José Luis Ferrer
– 21:30 hr Sopar Maridatge Restaurant Asian (maridatge optatiu)
DIUMENGE 18/03/17
– Mercat gastronòmic 10:00 – 13 hr.-
– 10:00 hr Final amb els 6 millors concursants Kids
– 11:00 hr Final amb els 6 millors concursants adults
– 11:00 hr Taller Mones de Pasqua
– 11:30 hr Tapes Protur Hotels amb Estrella Damm
– 13:30 hr Lliurament adults premis adults i Kids
– 16:00 hr Taula Rodona xefs
– 17:00 hr Conferència a càrrec de Bep Al.lès i Toni Juaneda “Cuina de Menorca”.
* TALLERS ADULTS *
DIVENDRES 16/03/18
– Taller Sushi 17:00 hr
– Taller de “Formatge Tendre” 17:00 hr
DISSABTE 17/03/18
DEMÀ
– “Taller de Panades Dolces” 10:00 hr
– Taller “ensaïmades casolanes” 00:00 hr
TARDA
– “Taller de Pans Especials” 15:00 hr.
– Taller Sushi 17:00 hr
DIUMENGE 18/03/18
– Taller Mones de Pasqua 11: 00hr
Els tallers adults són prèvia inscripció a Protur Biomar Gran Hotel & Spa, Tl: 971812010
* TALLERS NENS *
A partir de 6 anys
Nens 4 – anys acompanyats d’adults
DISSABTE 17/03/18
– Al Bar Saló 11:00 – 13: 00hr Taller Tapes, Màxim 30 pax. gratuït
– Al Bar Saló 16:30-18:00 hr Taller decoració galetes, Màxim 30 pax. gratuït

Deixa un comentari