Presentat el 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina “PROTUR CHEFF Mallorca 2018”

L’ESDEVENIMENT CULINARI DE L’ANY
QUATRE DIES ALS QUALS PROTUR BIOMAR GRAN HOTEL & SPA ***** DE SA COMA SERÀ EL TEMPLE DELS AMANTS DE LA CUINA
TALLERS GASTRONÒMICS, FOOD TRUCKS, SHOW cookings, MERCAT GASTRONÒMIC, CONFERÈNCIES, XERRADES GASTRONÒMIQUES I SOPARS MARIDATGE

El Conseller Delegat de Protur Hotels, Jaume Nebot, El prestigiós cuiner i president del jurat de Protur Xef, Tomeu Caldentey, El presentador del concurs i cuiner de renom Koldo Royo, La Directora General de Formació Professional i Formació del Professorat Maria F Alorda, Estrella Michelin i Membre del jurat Protur Xef Marc Fosh, i el director Gerent de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, Jaume Alzamora Riera, han presentat al restaurant del club de Mar, Taronja Negra el 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Xef 2018, que està a punt de donar el seu tret de sortida.
Els dies 15, 16, 17 i 18 de març, sa Coma, Illes Balears, es convertirà en la capital gastronòmica del país.
Un concurs destinat a estudiants de 2n any de cuina o superior, totalment gratuït, en el qual s’ofereix als tres finalistes un contracte remunerat en pràctiques en un dels Protur Hotels, un premi en metàl·lic i estada gratuïta d’una setmana per a 2 persones .
El concurs estarà dirigit pel prestigiós cuiner illenc Tomeu Caldentey, primer mallorquí en aconseguir una estrella Michelin al seu restaurant Es Molí d’en Bou, i conduït per Koldo Royo, Xef, fundador i president de l’Associació de cuiners establerts a l’illa,Caldentey ha revelat que el concurs novament comptarà amb un jurat de luxe com:
Susi Díaz, propietària del restaurant la Finca, a Elx i posseïdora d’una estrella Michelin; Paco Roncero, un dels més prestigiosos cuiners de la cuina d’avantguarda espanyola, 2 estrelles Michelin; Fernando Pérez Arellano, format als millors restaurants de Dublín, Londres, Nàpols i un llarg etc .. 2 estrelles Michelin; Marc Fosh, L’únic britànic que ha aconseguit 1 estrella Michelin; Andreu Genestra, inquer, format per Marc Fosh, Mugaritz, Joan Marí Arzak i Ferrá Adrià, i que compta amb 1 estrella Michelin; Hernán Luchetti, xef argentí, cap de cuina del considerat millor restaurant del món El Celler Can Roca; mallorquines com Marga Coll, del restaurant Miceli; Marta Rosselló del Restaurant Sal de Cocó; Catí Pieras Restaurant daica; la menorquina Sílvia Anglada, de l’Restaurant Tast de Na Silvia, Menorca; Adrían Quetclas, nascut a Buenos Aires però descendent de mallorquins, la seva cuina s’ha caracteritzat pels seus orígens mallorquins, Quetclas pas els últims 10 anys a Moscou, sent nomenat cuiner de l’any a Rússia; Santí Taura, ell mateix es descriu com amant de Mallorca i ho plasma en les seves receptes que combinen a la perfecció ingredients i tradició, convertint els seus plats en únics. El seu restaurant compta amb una llista d’espera de gairebé un any.
Víctor García, és un altre dels Xefs mallorquins, en l’actualitat treballa al restaurant Cap Rocat, situat en una de les zones més privilegiades de la badia de Palma, que ens acompanyaran durant l’esdeveniment gastronòmic.
Aquest any, entre els 18 estudiants seleccionats, alumnes del Basque Culinay Centre, El prestigiós Hotel escola de Sant Pol de Mar, Hotel escola de Santa Creu de Tenerife, Escola d’hostelería i turisme Master D de valència, Madrid i Mallorca, IES Juniper Serra de Palma, IES Maria Àngels Cardona de Menorca, CIFP de Pontevedra, ESHAEX-SEXPE de Badajoz, Escola d’hosteleria de les Illes Balears i ESHOB de Barcelona, ​​han estat escollits per participar en un concurs que, en la seva segona edició ha comptat amb el doble de sol·licituds, consolidant-se com cita imprescindible entre les millors escoles del país. El producte escollit ha estat l’espatlla de xai mallorquí.
Durant quatre dies, les instal·lacions de l’hotel Protur Biomar Gran Hotel & Spa *****, comptarà amb un programa d’activitats per a cada membre de la família. Per als més petits de la casa no podia faltar el 2ºConcurso Protur Xef Kids, després de l’èxit de la passada edició, no hem volgut deixar passar aquesta cita tan anhelada pels benjamins de la casa. El procés d’inscripció es va realitzar a través de la xarxa social Facebook, per a nens de 8 a 12 anys, ambdós inclosos, un saborós sandvitx i la decoració d’un pastís han estat els plats triats per l’organització perquè aquests 18 petits aspirants a xef demostrin les seves habilitats culinàries.
Tallers per a adults, Taller de Sushi impartit per Óscar Molí, Taller de “Formatge Tendre”, per Miquel Fullana, taller de “Empanades Dolces” presentat per Lluís Bruet, Taller de “Ensaïmada casolana”, de la mà de les germanes Soler, Taller de “Mones de Pasqua” i Taller “Pans Especials” conduït per Lluís Bruet.
Tallers per a nens, “Taller de Tapes i Decoració de Galetes”, en què els més petits de la casa podran demostrar les seves habilitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.