Jaume Bonet, va parlar a sa Màniga en Defensa de les Pensions Públiques de Jubilació

El dijous dia 15 de març, organitzada per l’Associació Balear de Porfíria a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca va oferir una interessant xerrada sobre la problemàtica actual de les pensions.
Presentà al conferenciant, el mestre, dinamitzador cultural, i president de l’OCB de Sant Llorenç des Cardassar, Tomàs Martínez.
Jaume Bonet Moll ha estat mestre a Palma prop de quaranta anys i ara és membre de l’Associació Jubilats per Mallorca. Jubilats per Mallorca, que és una associació que pretén oferir als jubilats i assimilables, propostes i àmbits de feina voluntària en defensa de la llengua, de la cultura, del territori i també a favor del reconeixement ple de la nostra dignitat i dels nostres drets socials, culturals, econòmics i de tota casta.
Cada setmana, el dijous, en Jaume i altres col·laboradors de l’associació fan un programa a Ona Mediterrània on parlen dels temes més actuals relacionats amb qüestions que afecten directa o indirectament els jubilats.
A la xerrada Jaume Bonet, va projectar unes imatges del professor Vicenç Navarro d’una conferència sobre el tema de les pensions que es va fer al Consell de Mallorca, que serviren de base per anar analitzant la problemàtica actual.
Bonet va dir, que sense les reformes laborals i, especialment sense la que va fer el Sr. Rajoy el 2012, les cotitzacions als fons de pensions bastarien per a mantenir-les i per no haver hagut de fondre la lladriola que teníem. Si han augmentat els treballadors contractats i han minvat les hores cotitzades vol dir que s’ha precaritzat la feina de manera alarmant: invertir en inspectors laborals, a més de generar feina pública, generaria un augment considerable dels ingressos a la caixa de les pensions.
L’actual sistema de pensions públiques és perfectament sostenible si l’estat deixa de robar-hi i deixa de legislar per fer-ho «quebrar».
Va afegir, que el dret a les pensions públiques de jubilació és un dret conquerit pels treballadors després de molts anys de lluita, són, les pensions públiques, com a mínim, tan propietat «privada» dels treballadors com propietat «privada» dels multimilionaris puguin esser les «seves» empreses, els seus iots, i els seus latifundis.
Les pensions públiques de jubilació són un dret que tenim expressament protegit per l’article 50 de la Constitució Espanyola: «Els poders públics garantiran, per mitjà de les pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant sa tercera edat»
El públic assistent, jubilats i no jubilats, varen participà activament de la xerrada, més que fent preguntes, expressant la seva opinió, indignació i queixes respecte a la indecent pujada de les pensions i a la situació actual.
Com a presidenta d’ABAP des de l’associació agraïm la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i del auditori Sa Màniga, que ens va cedir la sala. Al Sr. Jaume Bonet per l’interessant xerrada, al amic Tomàs Martínez, per les seves gestions, i de manera especial a tots els assistents per les seves preguntes i opinions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.