Manuel Vargas, guanyador del 2n Concurs Nacional de Cuina Protur Xef 2018

Nota de premsa
Guipúzcoa es porta el Cullerot
L’Alumne MANUEL VARGAS de la prestigiosa escola Basque Culinary Centre, guanyador del 2n Concurs Nacional de Cuina Protur Xef 2018.

Tres dies als quals PROTUR BIOMAR GRAN HOTEL & SPA ***** DE SA COMA ha estat cita obligada dels amants de la cuina. TALLERS GASTRONÒMICS, FOOD TRUCKS, SHOW cookings, MERCAT GASTRONÒMIC, CONFERÈNCIES, XERRADES GASTRONÒMIQUES I SOPARS MARIDATGE.


El diumenge, 18 de març 2018, va finalitzar el 2n Concurs Nacional d’Escoles de Cuina Protur Xef 2018. La jornada de diumenge va començar a les 10 hores amb la gran final de ProturChef Kids. 6 finalistes es van debatre en la decoració d’un pastís. Els petits xefs havien de demostrar les seves habilitats culinàries, creativitat i neteja a la cuina. La guanyadora ha estat la petita Cristina Aguirre de 12 anys, amb una creació que ella mateixa l’ha denominat “Pastís amb glamur”. La guanyadora ha destacat per la seva elegància l’hora de decorar el pastís. El president del Concurs, el primer cuiner mallorquí en rebre una estrella Michelin, Tomeu Caldentey, ha volgut recalcar “la importància de l’amor per la cuina des de molt aviat”.

La jornada va continuar amb l’esperada gran final de ProturChef, on 3 finalistes es disputaven l’anhelat cullerot. Els estudiants que han estat seleccionats i han passat a la gran final han estat, en primera posició, Manuel Vargas del Basque Culinary Center; segona classificada, Esperança Canals IES M Àngels Cardona, Menorca; i en tercera posició, l’estudiant Valentín Pérez, de la EIHB Mallorca.

Tomeu Caldentey ha subratllat que “en aquest tipus de concursos no hi ha perdedors, tots guanyen” “s’aprèn i s’agafa experiència, simplement amb haver tingut l’oportunitat que Chefs de la talla de Susi Díaz, Paco Roncero, Andreu Genestra, Santi Taura i un llarg etc .. hagin pogut opinar sobre els seus treballs, ja és una classe magistral “.

Per a la gran final, l’estudiant del Basque Culinary Center, Guipúscoa, ha escollit “Llom de cérvol, xocolata, remolatxa i coliflor”. Disposava de dues hores en cuina central i mitja hora en escenari per emplatar i acabar la seva recepta.

Susi Díaz ha ressaltat “del teu plat el que més m’ha agradat ha estat l’olor, has presentat un gran plat, pots sentir-te molt satisfet”. Paco Roncero, ha volgut puntualitzar que el resultat d’un gran plat és que no quedi res en ell, “això és el que ha passat amb el teu plat, enhorabona”. “Un plat perfecte” segons Andreu Genestra.

El jurat d’aquesta gran final ha estat dirigit pel prestigiós cuiner Tomeu Caldentey, primer mallorquí en aconseguir una estrella Michelin, conduït per Koldo Royo, i format per cuiners amb estrella Michelin com Susi Díaz, propietària del restaurant la Finca, a Elx i posseïdora d’una estrella Michelin; Paco Roncero, un dels més prestigiosos cuiners de la cuina d’avantguarda espanyola, 2 estrelles Michelin; Andreu Genestra, inquer, format per Marc Fosh, Mugaritz, Joan Marí Arzak i Ferrà Adrià, i que compta amb 1 estrella Michelin; Hernán Luchetti, xef argentí, cap de cuina del considerat millor restaurant del món El Celler Can Roca; Santí Taura, ell mateix es descriu com amant de Mallorca i ho plasma en les seves receptes que combinen a la perfecció ingredients i tradició, convertint els seus plats en únics. El seu restaurant compta amb una llista d’espera de gairebé un any. Borja Matoses, periodista i escriptor gastronòmic autor d’un dels blogs gastronòmics més influents; Daniel Arias, president de l’Associació Balear de sommeliers; José Ramón Calvo, ha estat cap de sala de Mugaritz, en l’actualitat és formador i coordinador de sales.

Durant la jornada s’ha pogut gaudir del magnífic mercat gastronòmic que, durant aquests dies, els assistents a l’esdeveniment han pogut degustar; Taller de mones de pasqua, una conferència a càrrec de Bep Al.lès i Toni Juaneda, i com a colofó ​​final, una taula rodona composta d’alguns dels millors xefs del país, Tomeu Caldentey, Koldo Royo, Susi Díaz, Paco Roncero “cuiner @s, de persones anònimes a personatges mediàtics “.

Jaume Nebot, Conseller delegat de Protur hotels, ha explicat com va sorgir la idea de muntar el concurs nacional de cuina, quan Ferrà Adrià, en una visita a l’illa fa escassos dos anys, va comentar la importància d’aquest tipus de concurs i la responsabilitat que tenen els hotelers, ja que són contractadors d’aquesta nova pedrera de futurs xefs.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada