Gran concert de les de les bandes de música de Campos i Sant Llorenç al Festival de Bandes celebrat a sa Màniga

El passat dissabte dia 17 de març, sens dubte passarà a la història de les bandes de música de Campos i Sant Llorenç pel màgic i fabulós concert que van oferir conjuntament al Festival de Bandes celebrat a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor.
En aquest concert, les dues bandes de música dels dos municipis es reuniren per interpretar conjuntament algunes peces de la jove compositora valenciana Sara Galiana (1989), guanyadora del Concurs de Composició Música Jove de València, entre molts d’altres premis.
Durant més de dos mesos les bandes van treballar separadament el programa del concert i van assajar amb els seus respectius directors Joan Lainez, i Pere Siquier, per participar conjuntament en el Festival de Bandes.
El mateix dissabte a les 10’30 hores del matí, les dues bandes varen fer el primer assaig conjuntament a l’auditori amb l’assistència de la compositora, Sara Galiana convidada al festival, amb la qual varen poder analitzar la seva obra que havien estudiat amb els directors. Segons els músics, va ser una jornada molt positiva i dura. Després de l’obligada aturada per dinar i compartir les seves il·lusions, tornaren assajar fins que aconseguiren deixar satisfets als exigents directors Joan Lainez, i Pere Siquier.
Va començar la primera part del concert dirigit per Joan Lainez, amb l’obra Balkan Dreams de Kees Shoonebeek, una peça amb molta força inspirada en la música gitana procedent d’Hongria i Romania amb un toc exòtic, i seguidament interpretaren Ivanhoe, de Bert Appermont.
Acabada la primera part del concert, el president de la banda llorencina Tolo Mestre, va agafar la paraula per agrair a la compositora la seva presencia al festival, i va fer un breu repàs dels èxits que ja ha aconseguit na Sara, de manera especial amb l’obra Stonage, que va ser l’obra guanyadora l’any 2016 al concurs de composició per a banda simfònica d’Eivissa.
Segons el director Pere Siquier, l’obra de la compositora té un gran talent i una gran força, i la seva música, els ha servit molt per pujar el nivell de la banda, on cada corda té molta responsabilitat.
El batle Mateu Puigrós, i la regidora de Cultura, Dolors Sánchez, varen fer entrega a la compositora d’una litografia record de l’ofici de les dones brodadores de Sant Llorenç, i van agrair la seva assistència al festival.
La segona part del concert va ser dirigida per Pere Siquier, amb dues obres de la compositora valenciana, l’Odisea, i Stonage. Stonage, és una obra de les que costen més de memoritzar i de interpretar, perquè els sons no estan ordenats de formes acostumades a l’orella. Els músics comencen l’obra amb els sons de pedres i pals espectaculars que sorprenen al espectador. Són els sons de la prehistòria que relaten el pas de l’home per la humanitat i els medis que tenien per subsistir.
L’obra té una durada de 14 minuts i 18 segons que requereixen d’una gran força interpretativa i de concentració de tots els músics i director. L’obra enganxa i capta l’atenció del públic, el qual està pendent en tot moment de l’obra.
Un gran concert intens i fabulós que es va guanyar els aplaudiments del públic assistent que va demanar un bis.
El director Pere Siquier, va agrair l’esforç de tots els músics i del director de la banda de Campos, Joan Lainez, però va dir que: «Després d’un concert tant intens i amb tanta força, volia fer un bis que convides als músics i espectadors a la reflexió. El seu – va afegir- seria ara fer un bis molt apoteòsic i i anar-nos a casa molt contents, però amb la situació que està el món avui en dia, creiem que no és el moment després de tots els esdeveniments que tots hem viscut de les darreres notícies tant a Mallorca com en el món, de morts i assassinats, i de gent que arriba en «patera»,i moltes altres histories que tots sabem i no importa dir.
Acabà afegint que «realment la música se transmet per l’aire, volem tocar una peça que té tres compassos forts en tota l’obra, la resta tot és pianíssim. Volem transmetre aquest sentiment de reflexió i que aquesta música arribi a qui ha d’arribar. Moltes gràcies per tot. Ens agradaria també que aquesta peça fos una dedicatòria per una persona que ha fet molt perquè avui aquest auditori estigui quasi ple, que és na Magdalena Ordinas. Aquesta peça va per ella també.
Moltes gràcies al director Pere Siquier, per les seves paraules i dedicatòria. Gràcies a tots i cada un dels músics per la fantàstica actuació i nit màgica que vam poder gaudir tots els assistents al concert, fruit sens dubte de la tenacitat i la dedicació dels músics que s’esforcen i treballen dia a dia elevant així el nivell musical de les bandes.
Gràcies, a la compositora Sara Galiana, per les seves obres. Una dona jove que vaig tenir el plaer de conèixer i que es dedica a la composició. Un món, on les dones encara a dia d’avui ho tenen difícil, però ella amb esforç i treball ha aconseguit triomfar.
Acabat el concert vaig parlar amb la compositora felicitant una vegada més, per les seves obres, i demanant la seva opinió sobre el concert, aquestes són les seves paraules: «Sempre estic d’acord amb qualsevol iniciativa que promou la música i motivi als músics a participar d’ella, estic realment agraïda a les dues bandes i directors per la feina feta, i convidar-me a assistir als assajos. Crec que hi va haver un molt bon ambient de treball i que ens vam entendre força bé durant els assajos. El que va permetre aconseguir un resultat del que vam poder gaudir a la nit en el concert. Gràcies als dos directors i a la junta directiva de les bandes que em van convidar a participar d’aquest esdeveniment, la veritat és que va ser tot un luxe treballar amb tots vosaltres.
Aquest concert es repetirà novament amb les dues bandes a Campos el diumenge dia 6 de maig.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.