Sa cuina de n’Antònia. Capítol 4

S’atraquen els dies de pasqua, i per aquets dies comparteixo amb voltros dues receptes relacionades amb la quaresma, però que no son les típiques panades i robiols.

 

Coca de recapte d’anxoves

Ingredients:

Ingredients per la pasta:

  • 300 g de farina
  • 75 ml d’oli d’oliva
  • 150 ml d’aigua
  • Una pisca de sal

Ingredients per la coberta:

  • 1 pebre vermell gros torrat
  • 1 albergínia grossa torrada
  • Anxoves
  • Olives negres
  • Oli d’oliva per banyar la coca

Per fer la pasta, posa en un bol la farina, la sal, l’oli i l’aigua i mescla-ho amb una espàtula de fusta. Quan es desferri de les voreres del bol, treu-la i pasta-la amb la mà només per acabar d’integrar tots els ingredients. És una pasta que no li fa falta molta feina. Deixa-la reposar 5 minuts tapada amb un pedaç. Després, banya’t les mans amb oli i l’estens a una palangana untada també amb oli.

Col·loca les tires de pebre i albergínia i posa-li un doll d’oli. Cou-la a 240⁰C durant 25 minuts. A mitat de temps de cocció, posa-li un poc més d’oli. Quan la treguis del forn acaba-la de decorar amb les anxoves i les olives. La pots servir calenta, però freda també és ben bona!

CAPÍTOL 4 SALAT

Mona de Pasqua de xocolata

Ingredients:

  • 1 motllo de 22 cm
  • 150 g de confitura d’albercoc
  • Ametlles laminades

Per l’almívar:

  • 100 g de sucre blanc
  • 200 ml d’aigua
  • Unes gotes d’extracte de cafè

Per la cobertura:

  • 200 g de xocolata negra 70%
  • 200 ml de nata per muntar
  • 30 g de mantega (a temperatura ambient)

Preparació

En primer lloc, prepara l’almívar. Per fer-ho, posa en un perol el sucre, l’aigua i l’extracte de cafè i posa-ho a foc mitjà uns 8 minuts. Retira i deixa que refredi.

Talla el motllo per la mitat i banya les dues cares amb l’almívar. Reparteix la confitura a la mitat de baix i tapa-ho amb l’altra.

Per la cobertura, col·loca la xocolata trossejada en un bol. Escalfa la nata en un perol fins que comenci a bullir. Després, aboca-la dins el bol amb la xocolata i remou fins que estigui ben fosa. Per últim, afegeix la mantega i mescla-ho bé.

Quan la xocolata estigui temperada, aboca-la per damunt el motllo i reparteix-la bé amb l’ajuda d’una espàtula o similar. Posa l’ametlla al voltant del pastís i decora al teu gust. Aprofitant que és Pasqua, l’he decorat amb confits, ous i els típics pollets i plomes de les mones de Catalunya.

CAPÍTOL 4 DOLÇ

 

 

Deixa un comentari