ADT.PL – Anecdotari/1

De forma paral·lela a la publicació dels diversos capítols de “Aproximació a determinats trets de la persona llorencina” que van apareixent els dilluns, s’enceta avui una mena d’apèndix obert.

Es tracta de comentar anècdotes de fets verídics i contrastables que, d’alguna manera, puguin definir “ésser”. Tal és el “cas de les signatures”Com bé es conegut Red Electrica Española disposa d’autorització estatal per ampliar i modificar el traçat de la línia elèctrica “de Menorca”. Aquella que des de Manacor i passat per la part septentrional del Terme Municipal, arriba fins a l’illa germana.

Es obert el període d’al·legacions i atenent tant l’impacte ambiental com la incoherència de la proposta (incoherència per allò de “o tots moros o tots cristians” en el sentit de si els particulars es veuen obligats a soterrar les línies elèctriques, les empreses, les grans empreses, també hi haurien d’estar)

Alguns, a més de fer les nostres pertinents al·legacions vam informar/demanar la participació a altres persones (Què, ja has fet l’al·legació?). En alguns casos la resposta va ser positiva, però en altres -devers un 33%-, la resposta va ser esculadora: No hi tenc res jo a Tenja!. Ido!

(Imatge de Google)

4 comentaris a “ADT.PL – Anecdotari/1

 1. Una cosa per analitzar, si vols, seria la polèmica dels cotxes aparcats al torrent (http://card.cat/2018/03/25/polemica-a-les-xarxes-amb-sant-llorenc/#comment-36345). Si te fixes en els comentaris al diari i al tweet d’en Salamanca el que la gent d’aquí troba normal i corrent, els de Palma no se’n saben avenir. Pot ser un tret diferencial…

  Sobre la polèmica de la xarxa elèctrica me recorda un poc a la dels molins de vent (que recordem que la mobilització va impedir…). Però tant un cas com l’altre no era una oposició del 100 % però no tant pels motius que tu hi desplegues ( JO NO M’AFECTA…). Record discutir amb gent del poble sobre aquest tema i ells no s’oposaven pel bé de la modernitat. Deien que de qualque manera s’havia de millorar l’energia i preferien tenir torres que no una mala energia i que no n’hi havia per tant, que a Galícia n’hi ha i no passa res… Crec que aquest pic passa el mateix (basta vegis alguns comentaris al nostre Facebook al respecte). No és que hi estigui d’acord, però és per tenir-ho en compte més enllà del “com que a jo no m’afecta…”. Són interessos oposats (més energia/paisatge) i punts de vista diferents, no només desídia (que supòs que en alguns casos també n’hi ha)…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 2 vots)
  • Gràcies. Amb el tema torrent m’has suggerit un comentari, puix també podría ser descriptiu del “ser”.
   En quan al “jo no hi tenc res devers Tenja” atenent el to i context et dic que era semblant al castellà “Anderson caliente…”, Desídia pura.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Ara me ve al record la mobilització dels llorencins, i d’altres pobles de la comarca, en contra de la implantació del Parc Natural de Llevant. Desconec si on es projecta la xarxa elèctrica discorre per zones que havien de ser parc, però potser que ser parc sí que tenia alguns aspectes positius, malgrat haguessin de prohibir fer llenya, anar a cercar espàrrecs i munyir les cabres.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Gracies Jeroni. Apuntes un altre tret ben interessant de l’esser: la capacitat de fabular, d’alinear-se en les falses creences per tal de defensar la omnipotent posessio dels béns. Potser també podria interpretar-se com arrelament de la por a perdre el que la nissaga aconseguí.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada