Celebrat el concert de la Coral Llorencina amb motiu del seu X Aniversari

El passat dissabte dia 31 de març, la Coral Llorencina va celebrar un concert especial a l’Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor amb motiu del seu X Aniversari. La Coral Llorencina va néixer l’octubre del 2007, al si de l’Escola de Música de Sant Llorenç des Cardassar, i es va mostrar al públic per primera vegada el desembre del mateix any, a l’Auditòrium Sa Màniga. Fins el desembre del 2009 no va oferir cap concert en solitari, ja que només cantava algunes cançons en els espectacles de Nadal i fi de curs de l’Escola de Música, en els quals es presentava com a coral Allegro. A partir d’aleshores, i sobretot des de la primavera de l’any següent, en què es va constituir com Associació Cultural i va adoptar el nom actual, ha ofert els seus concerts en solitari, tot i que també ha actuat conjuntament amb les corals de Manacor i Portocristo (2008), amb l’Orfeó Artanenc (2011), amb la Banda de Música de Sant Llorenç (2013 i 2016), va formar part de l’espectacle Illòtic, amb Iguana teatre, del qual se’n va editar un disc compacte, amb Esqueix Teatre (2014), amb la Coral de dones de Portocristo (2015), amb la coral Voramar, de la Colònia de Sant Pere (2016), a l’Espai 36 (2017) amb la Coral Gent Gran Punta de n’Amer.
Al llarg dels seus primers deu anys la coral ha tengut tres directors: Miquel Bauzà (2007-2012), Arantxa Calvo (2012-2015) i Bartomeu Ginard (a partir de 2015).L’actual director de la Coral Llorencina, Tomeu Ginard Palou, és un bon professional que ha dedicat la seva vida a la docència musical. És director de l’Escola de Música del seu poble ( Artà) i a més actualment dirigeix la Banda de Música d’Artà. Un dels secrets del l’èxit d’en Tomeu és que té vertadera passió per la música, passió que sap transmetre als seus alumnes i cantaires.
Baix la seva direcció la Coral Llorencina va aconseguint nous èxits i ampliant el seu repertori musical. La majoria de cançons del concert del passat dissabte van ser estrenades per aquest concert especial. Acompanyà a la coral la pianista Aina Francisca Danús. De les 14 cançons que cantaren és difícil destacar qualcuna, dir que particularment em varen agradar molt: Comiat al bosc de Felix Mendelssohn, Rosa de bardissa de H. Werner, Aubada de Miquel Tortell; Una dona llarga i prima, tradicional mallorquina; i Cants i rialles. A més el bis que feren: Hala, hala, hala, va tancar el concert i posar la nota simpàtica a la celebració del 10è Aniversari. Concert que varen agrair i aplaudir el nombrós públic assistent. Des card.cat ens adherim a les nombroses felicitacions que reberen tots els cantaires i director de la Coral Llorencina.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada