Marta Antich, una gran campiona d’escacs

Marta Antich Fernández va néixer a Palma de Mallorca el 26 d’abril del 2006. Filla de Joan Antich Dalmau i Vanesa Fernández García. Des de molt petita no li agradava jugar a les nines, però sí als jocs de taula. Als 5 anys li va cridar l’atenció un tauler que va veure a casa seva. Els seus pares van pensar que era molt petita i li van dir que més endavant li explicarien de què anava aquell joc.

Quan tenia 7 anys d’edat, en una jornada d’esports del seu col·legi a Palma, en veure un tauler allà es va quedar al·lucinada i volia aprendre a jugar.

El seu primer professor d’escacs, Jeroni Bergas, aquest mateix any va animar als seus pares a que la deixessin participar en el seu primer torneig, en el campionat de Mallorca sub8. L’any 2014 va quedar campiona femenina.

L’any 2016 va començar a anar al seu actual club d’escacs, Mallorca Isolani, on actualment l’entrenen la Gran Mestra Mònica Calzetta i el Mestre Internacional Sergio Estremera.

A partir del 2014, fins a aquest any 2018, ha estat campiona de Mallorca de la seva categoria en 5 ocasions. També és dues vegades campiona de Mallorca sub-18, una a 2016 amb 9 anys i una altra el 2017 amb 10 anys.

A més, és campiona de Balears femenina sub10 i sub12 dues vegades, en 2015 i 2017, i aquest any a més de ser campiona sub12 de Mallorca és subcampiona total sub12. A tots aquests campionats cal sumar diversos premis en tornejos Llampec, que és la de modalitat de ràpides. Ha participat en el campionat d’Espanya que se celebra a Granada tots els anys des del 2015.

La seva gran passió és l’escacs, però també li agraden la resta de jocs de taula, tocar el piano, jugar a bàsquet, la màgia i cuinar. Precisament va ser una de les participants en el Protur Xef Kids celebrat el passat mes de març a sa Coma.

L’any passat es va traslladar de Palma a Manacor, juntament amb els seus pares, i actualment estudia 6è curs de primària al col·legi Molí d’en Xema de Manacor.

Marta, des de que va néixer, coneix molt bé sa Coma i la seva platja. La seva padrina materna, Florentina García Fernández, és molt apreciada i coneguda a sa Coma, ja que fa 23 anys va obrir la farmàcia que porta el seu nom a l’Avinguda de les Palmeres; farmàcia que regenta, des de l’any passat en què es va jubilar, la seva filla Vanesa Fernández, mare de na Marta.

Deixa un comentari