Sa cuina de n’Antònia. Capítol 5

Vos ve de gust un plat de pollastre? i un dolç?

Vet aquí les dues receptes per avui. Pit de pollastre amb salsa de taronja i coca de vidre.

PIT DE POLLASTRE AMB SALSA DE TARONJA

Ingredients:

  • 1 pit de pollastre
  • El suc de 4 taronges
  • 2 cullerades de sucre negre
  • 2 cullerades de mel
  • 1 copeta de salsa de soja
  • 1 copeta de vi blanc
  • 1 ceba
  • 3 alls
  • 1 dollet de vinagre
  • Midó de blat de moro (Maizena®), sal i prebe
  • Oli d’oliva

Preparació:

Primer, talla el pit de pollastre en daus, salpebra’ls, passa’ls pel midó de blat de moro i fregeix-los a una casserola amb un dit d’oli. Guarda’ls per després.

En el mateix oli, ofega la ceba i els alls picats a foc mitjà. Afegeix-li el sucre, la mel i el vi blanc. Quan s’hagi evaporat l’alcohol, aboca la salsa de soja i el dollet de vinagre. Després, aboca-hi el suc de taronja. Quan comenci a bullir, fica-hi la carn. Prova-ho i afegeix-li sal si li fes falta. Si veus que la salsa no acaba d’espessar, ajuda’t amb un poc de midó de blat de moro dissolt amb un poc d’aigua.

A noltros ens agrada amb arròs bullit de guarnició.

COCA DE VIDRE

Ingredients:

  • 75 ml de llet
  • 75 ml d’aigua
  • 275 g de farina
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 sobre de llevat sec
  • 1 pisca de sal
  • Pinyons
  • Sucre
  • Oli d’oliva
  • Licor d’anís

Preparació:

Per fer la pasta, posa la llet, l’aigua i el llevat en un bol. Mescla-ho bé amb la vareta de mà. Afegeix-hi la sal, la farina tamisada i per últim, l’oli d’oliva. Mesca-ho tot bé i pasta-ho a una superfície llisa. La pasta t’ha de quedar consistent i humida. Deixa-la fermentar 1 hora.

Vés fent bolletes de la mida d’una pilota de golf i estira-les en tires llargues. Posa-les a una palangana amb paper de forn i afegeix-hi un dollet d’oli, el sucre blanc (sigues generosa) i pinyons. Cou-les uns 15 minuts a 200⁰C. Quan les treguis del forn, encara calentes, banya-les amb l’anís (també sigues generosa). Et quedaran coques dures i cruixents.

Aquí trobareu les receptes amb les fotografies del pas a pas.

Capítol 5 dolç      Capítol 5 salat

Un pensament a “Sa cuina de n’Antònia. Capítol 5

  1. A l’enllaç de la recepta de Pit de pollastre amb salsa de taronja, no es corresponen les fotografies del pas a pas. Per el qui vulgui la recepta rectificada sortirà a la nova publicació de la setmana que ve. Perdoneu les molèsties.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.