Conferència a l’OCB de Manacor

Dilluns que ve, dia 9 d’abril, a les 20.00 h, al Bar Xarop (Plaça Ramon Llull, 18) tindrà lloc la conferència emmarcada dins els Dilluns de l’Obra, “Espanyolització i nacionalisme banal. Mallorca durant el segle XIX”. Ens l’oferirà l’historiador Pere Salas Vives, doctor en història per la UIB (1994).

L’historiador Pere Salas, tot utilitzant el concepte de ‘nacionalisme banal’ encunyat per En Michael Billing, analitzarà el procés de creació de la identitat espanyola a Mallorca durant el segle XIX. Un procés que es veu concretat en les actuacions ordinàries de l’Estat encaminades a impulsar el nacionalisme espanyol, tals com la utilització de símbols, l’escolarització, els referents espanyols, la història, el desenvolupament institucional, les celebracions d’efemèrides, la toponímia urbana…

En Pere Salas Vives és doctor en història per la UIB (1994). Actualment exerceix de bibliotecari-arxiver de l’Ajuntament de Pollença, feina que compagina amb la de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB. Les seves línies de recerca s’emmarquen en l’estudi de la sanitat i les relacions de poder local a la Mallorca contemporània. Darrerament ha començat a investigar la implantació de l’Estat a Mallorca i els canvis identitaris que això provoca.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada