Sa cuina de n’Antònia. Capítol 6

 

Uep, com va?. La setmana pasada hi va haver un error amb el PDF de la recepta salada, les fotografies no es corresponen amb la recepta. Aquí teniu l’enllaç corregit. CAPÍTOL 5 SALAT . Perdoneu les molèsties.

Tot seguit les dues noves receptes d’aquesta setmana.

 

Musclos en escabetx
Ingredients:
– 2 kg de musclos frescs
– 6 fulles de llorer
– 8 alls
– 75 ml de vi blanc
– 250 ml d’oli d’oliva
– 75 ml de vinagre
– 4 culleradetes de pebre bord

Preparació:
Renta bé els musclos i posa’ls al foc dins una olla amb el vi blanc. Tapa-la. Quan estiguin oberts, cola’ls i lleva’ls les closques (alerta a cremar-te!). Reserva’ls a un bol.
A una paella gran posa l’oli d’oliva i daura els alls prèviament laminats, i afegeix-hi el llorer i el pebre bord. Ho has de remenar per tal de que no es cremi el pebre bord. Aboca-hi el vinagre i deixa’l només 1 minut al foc. Després, fica la salsa damunt les musclos.
S’ha d’esperar mínim de 2 dies abans de consumir-los, així s’aconsegueix que el musclo s’impregni perfectament amb el gust de l’escabetx. Es conserven durant dies a la gelera però és important que l’escabetx cobreixi els musclos i que el recipient estigui ben tancat.

CAPÍTOL 6 SALAT

Magdalenes de plàtan i xocolata
Ingredients per aproximadament 22 magdalenes:
– 300 g de plàtans
– 100 g de mantega
– 200 g de sucre
– 250 g de farina
– 2 ous
– 1 culleradeta de llevat químic
– 1 culleradeta de bicarbonat
– ½ culleradeta de sal
– Xips de xocolata al gust

Preparació:
Primer, aixafa els plàtans amb una forqueta fins obtenir una mescla homogènia. En un bol gran, mescla amb una batedora elèctrica el plàtan, el sucre, els ous (un a un) i la mantega fosa.
Afegeix a poc a poc la farina amb el bicarbonat, el llevat i la sal fins obtenir una altra vegada una mescla homogènia.
Per últim, agrega les xips de xocolata sense batre. Escalfa el forn a 180⁰C, omple els motllos fins ¾ de la seva capacitat i cou-les 20-25 minuts.

CAPÍTOL 6 DOLÇ

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada