Sa cuina de n’Antònia. Capítol 7

Aquesta setmana us presento una recepta de cous-cous a l’estil marroquí però amb un toc espanyol, ja que hi afegirem xoriç. Les galetes d’ametlla o ghribes són uns dolços originals del Marroc. Bon profit!

 

 

 

 

COUS-COUS MAR i TERRA

Ingredients per 2 persones:

 • ½ tassa de cous-cous
 • 1 tassa d’aigua
 • Espinacs
 • Menta fresca
 • Cibulet (cebollino)
 • Vinagre balsàmic
 • Mel
 • Sal
 • Oli
 • Xoriç
 • ½ pebre vermell
 • 1 pebre verd
 • ½ pebre groc
 • 2 alls
 • 1 calamar gros

Pica els espinacs, la menta i el cibulet i posa-ho a un bol amb el cous-cous i un poc de sal. Afegeix-hi l’aigua ben calenta i deixa-ho reposar uns 10-12 minuts. Quan el cous-cous estigui cuit, mescla-ho tot.

A una paella posa el xoriç tallat a rodanxes amb un poc d’oli i quan comenci a treure el suc afegeix-hi els pebres tallats en juliana, els alls picats i un poc de sal. Quan el pebre estigui al dente afegeix el calamar tallat en tires (després de marcar-lo amb unes ratlles amb un ganivet) i sofregeix uns 3 minuts. Per últim, fica-hi un dollet de vinagre balsàmic i un poc de mel. Mescla-ho tot i col·loca-ho per damunt del cous-cous.

CAPÍTOL 7 SALAT

GHRIBES D’AMETLLA

Ingredients:

 • 250 g d’ametlla
 • 125 g de sucre
 • 30 g de mantega en pomada
 • 7 g de llevat en pols
 • 15 ml d’aigua de flor de taronger
 • 5 cullerades de sucre glas
 • 4 gemmes
 • Una pisca de sal
 • Ratlladura d’1 llimona

En primer lloc, pica les ametlles i reserva’n unes quantes de senceres.
A una font grossa, posa l’ametlla picada amb el sucre normal, la ratlladura de llimona, la sal i l’aigua de flor de taronger. Mescla-ho tot amb la mà i afegeix-hi les gemmes sense aturar de remenar. Segueix afegint la mantega i per últim, el llevat. Pasta-ho fins que et quedi una bolla.
Banya’t les mans amb aigua de flor de taronger i fes bolletes de pasta de la mida d’una nou, passa-les pel sucre glas i col·loca-les a una palangana amb paper vegetal. Decora amb una ametlla cada bolleta aixafant-la un poc. Cou-les a 180⁰C entre 15 i 20 minuts. És important deixar que es refredin abans de tocar-les, ja que es rompen amb facilitat.

CAPÍTOL 7 DOLÇ

 

Un comentari a “Sa cuina de n’Antònia. Capítol 7

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada