Jornada informativa del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç

Nota de Premsa Ajuntament de Son Servera
Jornada informativa del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar per als membres del Consell Assessor

El passat dijous dia 12 d´abril es va dur a terme a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor una reunió informativa amb els membres del Consell Assessor del Consorci, prèvia a l’inici de la temporada 2018, on el gerent, José Marcial Rodríguez; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Son Servera, Margalida Vives; i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sant Llorenç, Nicolás Bordal, varen explicar als empresaris del sector turístic del terme les actuacions més destacades dins el Pla d’Acció 2018 en matèria de promoció, millores i gestió de la zona.
La sessió la va iniciar el Sr. José Marcial Rodríguez, que va explicar l’estructura del Consorci i la dotació econòmica per a aquesta temporada 2018, partida que s’ha vist incrementada respecte de l’any anterior. Va continuar exposant la intenció de fer feina enguany per aconseguir implantar a Cala Millor el Segell de Turisme Familiar de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN), que consisteix a distingir i promocionar els establiments i destinacions turístiques que apostin pel públic familiar. Es tracta d’avalar hotels, centres culturals, restaurants, emplaçaments turístics, etc., que tenguin instal·lacions, oferta d’activitats, entorn, etc. pensats per a les famílies. Altre dels projectes consisteix a crear les rutes East Mallorca, que uniran rutes i camins de municipis dels voltants, per tal de promoure un tipus de turisme especialitzat, tot desenvolupant una imatge i producte unificats. La intenció és, a través de la marca ‘East Mallorca’ i de la imatge de la mascota recentment creada, donar-nos a conèixer com a destí que ofereix diversos productes i serveis diferenciadors.D’altra banda, la regidora de Turisme de Son Servera va explicar la problemàtica de la instal·lació de serveis a la platja de Cala Millor per iniciar la temporada turística 2018, tot degut al retard de l’autorització de Demarcació de Costes per ocupar-la. Per aquest motiu els serveis (hamaques, para-sols, caixes forts i banys públics) no es completaran fins més avançada la temporada.
Quant als projectes prevists per al 2018, va explicar que es continuarà fent feina per a la regeneració d’arena de les platges de Cala Bona; també es reformarà l’oficina de turisme de Cala Millor i es construiran banys públics que romandran oberts tot l’any; es reformarà un tram del passeig Marítim on es millorarà la il·luminació i el paviment; i es duran a terme tasques de millores en tot el clavegueram, tot gràcies a les subvencions invertides en la zona costanera. També va informar sobre l’aprovació en breu d’una nova ordenança de renous que unificarà criteris dels dos municipis . Es tracta d’implantar mesures per garantir una millor convivència de manera equilibrada.
Per acabar, el regidor de Turisme de Sant Llorenç va indicar com a novetat que enguany la platja de Cala Millor disposarà d’una zona adaptada per a persones discapacitades.
Quant als serveis de les oficines d’informació turística, va explicar que gràcies al fet que enguany els dos ajuntaments han de contractar una nova empresa per dur-ne la gestió, han seguit una mateixa línia de feina, tot unificant imatge i serveis per a les diferents oficines dels dos termes municipals, i és per això que enguany s’incrementarà l’horari de servei d’atenció als turistes i s’exigirà un personal més qualificat per atendre els visitants, a més d’assignar-los altres tasques com ara actualització i seguiment de xarxes socials, comunicació, col·laboració en organització d´esdeveniments i altres.
D’altra banda, va indicar que per a enguany ja s’ha aprovat la construcció d’un camp de futbol 11 al centre esportiu de Cala Millor, lloc que ens servirà de localització de tots els serveis i esdeveniments esportius que pretén la marca ‘East Mallorca’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.