La lluita pel recobrament de la llengua a Heuskal Herria i a les Illes Balears

L’Obra Cultural Balear de Manacor convida tots els socis, els simpatitzants i el públic preocupat per la superviviència i la protecció de l’ecosistema lingüístic, a la conferència-col·loqui titulada “La lluita pel recobrament de la llengua a Heuskal Herria i a les Illes Balears”, en la qual intervendran En Koldo Izagirre (escriptor) i En Tomeu Martí (escriptor i president del Grup Blanquerna). L’acte, que serà presentat pel president de l’OCB Manacor, En Jordi Caldentey, tendrà lloc a la sala d’oci de l’Espai Na Camel·la (c. d’En Tià de Sa Real, 6 bxs.) dissabte, dia 21 d’abril, a les 19.00 h.

En Tomeu Martí farà una breu introducció per parlar de la història de la lluita per la recuperació de la llengua catalana a les Illes Balears i presentarà el document amb propostes elaborat pel Grup Blanquerna i l’OCB.
En Koldo Izagirre, per la seva banda, farà un repàs a la història de la lluita per la recueració de l’euskara al País Basc i es referirà a les iniciatives actuals per a la normalització de la llengua basca.

En Koldo Izagirre Urreaga és  un dels escriptors bascs amb més renom i dels més trencadors. Ha treballat tots els gèneres de la literatura: poesia, novel·la, contes i assaig. També ha traduït autors clàssics bascos a altre llengües i obres de la literatura universal a l’euskara. Ha fet literatura per a adults, joves i infants. Sovint també escriu a la premsa. Ha participat en guions per a la televisió i el cinema.

Per la seva banda, En Tomeu Martí i Florit és periodista, activista sociocultural i polític. Resumint molt la seva trajectòria, podem dir que ha dirigit Ona Mediterrània i el Diari de Balears. Actualment és president del Grup Blanquerna i membre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua. Com a escriptor, ha publicat diversos reculls d’articles periodístics, i també llibres de poesia i d’assaig. Ha estat mereixedor del Premi Josep Maria Llompart (2013) i del Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada