Sa cuina de n’Antònia. Capítol 8

 

Hola a tots! Avui farem una recepta de bacallà, molt coneguda per tots, que és el bacallà a la muselina. I també les antigues mamelles de monja, un dolç mallorquí un poc oblidat.

 

BACALLÀ A LA MUSELINA

Ingredients per 2 persones:

  • 2 trossos de llom de bacallà dessalat
  • 1 patata grossa
  • 1 pebre verd italià gros
  • 1 pebre vermell mitjà
  • 1 ceba
  • 1 tomàtiga grossa
  • Blanc de 1 ou
  • 4 alls
  • Farina de blat de moro
  • Oli d’oliva
  • Maionesa casolana

Preparació:

Talla totes les hortalisses en rodanxes i fregeix-les en oli d’oliva per separat. L’ordre ha de ser el següent: primer la patata amb els alls, posteriorment el pebre verd, després el pebre vermell, la ceba i per acabar, la tomàtiga. Fes capes en un recipient per forn.

Passa els lloms de bacallà per la farina i fregeix-los 1 minut a cada costat (ja s’acabaran de cuinar al forn) i col·loca’ls damunt les hortalisses.

Prepara una maionesa amb all. Puja el blanc de l’ou i mescla-ho amb la maionesa. Unta els lloms amb la mescla de manera generosa. Cou a 200⁰C (a dalt i a baix) uns 15 minuts. Passat aquest temps, gratina 3 minuts més fins que estiguin daurats.             Capítol 8. Salat

MAMELLES DE MONJA

Ingredients per 12-14 unitats:

Ingredients per la base

  • 200 g de farina
  • 100 g de mantega pomada
  • 3 gemmes (guarda el blanc)

Preparació de la base

Mescla la farina, la mantega i les gemmes i treballa la mescla amb paciència fins a formar una pasta dura però manejable. Estira la pasta i fes les galetes d’un dit de gruix amb un talla-pasta. Cou-les a 160⁰C durant 15-20 minuts. No les toquis fins que siguin fredes.

Ingredients per la pasta d’ametlla

  • 300 g d’ametlla molta
  • 150 g de sucre
  • 2 gemmes (guarda el blanc)
  • Ratlladura de 1 llimona
  • Canyella al gust
  • Ametlles crues
  • 150 ml d’aigua

Preparació de la pasta d’ametlla

Posa l’aigua i el sucre dins una olla i deixa bullir 5 minuts. Retira del foc i afegeix-hi l’ametlla molta. Mescla fins que quedi ben integrada i agrega la ratlladura de llimona i la canyella. Torna-ho a posar al foc, fica-hi les gemmes i mescla-les fins que quedin ben dissoltes. Retira del foc i guarda la pasta a un plat per a que refredi.

Ingredients per la merenga

  • 6 blancs d’ou
  • 400 g de sucre

Preparació de la merenga

Bat el blanc d’ou afegint a poc a poc el sucre fins que la merenga quedi dura i brillant.

Muntatge de les mamelles de monja

Agafa les galetes i, amb les mans, posa damunt de cada una, una capa generosa de pasta d’ametlla (si se t’aferra banya’t les mans amb aigua). Posa la merenga per damunt amb l’ajuda d’una màniga pastissera i decora cada galeta amb una ametlla. Cou-les a 160⁰C uns 40 minuts o fins que estiguin daurades.

Capítol 8, dolç

Un comentari a “Sa cuina de n’Antònia. Capítol 8

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada