Sa cuina de n’Antònia. Capíto 9

Hola! Avui us present dues receptes que esper que us agradin. Un suquet de peix que és una mica laboriós però deliciós i uns pastissets de llimona que són ben senzills de fer. Bon profit!

 

 

 

 

SUQUET DE RAP I GAMBES

Ingredients per 2 persones:

  • 5 L de brou de peix

Ingredients per la picada:

  • Uns brins de safrà
  • 2 trossos de pa
  • 2 alls
  • 16 ametlles crues
  • Oli d’oliva

Ingredients pel suquet:

  • 10 gambes vermelles
  • 2 trossos de rap
  • 2 alls
  • 3 tomàtigues
  • 1 culleradeta de pebre bord
  • 8 patatons
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Primer, prepararem la picada. Posa una cullerada d’oli a una pella i torra els alls amb la pell, el pa i les ametlles. Quan estigui tot daurat, apaga el foc i torra el safrà (amb la calor de la pella bastarà). Pela els alls i pica-ho tot junt.

A una cassola posa 2 cullerades d’oli amb all picat. Quan comenci a daurar-se afegeix-hi les tomàtigues triturades i deixa que bulli fins que perdi l’aigua. Fica-hi el pebre bord (remenant perquè no es cremi), la picada i seguidament els patatons i el brou fins que ho tapi tot. Deixa bullir uns 7 minuts i fica-hi el rap salpebrat deixant-lo bullir 8 minuts més amb la cassola tapada. A mitat de cocció dona-li la volta i els darrers 2 minuts afegeix-hi les gambes salpebrades. Rectifica de sal si fos necessari i llest per menjar.

Capítol 9 salat

 

PASTISSETS DE LLIMONA

Amb aquests ingredients et sortiran 15 pastissets

Ingredients per la base:

  • 150 g de farina de força
  • 125 g de mantega pomada
  • 30 g de sucre
  • 4 culleradetes de midó de blat de moro (Maizena®)
  • ½ culleradeta de sal

Preparació de la base:

Posa tots els ingredients en un bol i mescla’ls fins que quedi una textura grumollosa (ho vaig intentar amb una batedora elèctrica però al final va ser millor amb les mans). Unta amb mantega una font de 30×20 cm i estén la mescla. Cou-la a 180⁰C uns 20 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i deixa-la refredar.

Ingredients pel flam de llimona:

  • 180 ml de suc de llimona
  • 250 g de sucre
  • 5 cullerades de farina de força
  • Ratlladura de 1 llimona
  • 6 ous
  • Sucre glas (per decorar)

Preparació:

Posa en un recipient alt tots els ingredients junts i bat-los fins que no quedi cap grumoll. Fica la mescla per damunt de la base i forneja a 150⁰C entre 40 i 45 minuts o fins que hagi quallat. Deixa’l refredar 20 minuts i escampa-hi el sucre glas. Talla en quadradets i alerta quan els treguis que no es rompin. Abans de servir, deixa’ls un mínim de 2 hores.

Capítol 9 dolç

 

Un comentari a “Sa cuina de n’Antònia. Capíto 9

  1. rellamps, 5 litres de brou? aquí hi ha un petit error. Son 1,5l de brou de peix. Veureu que la recepta al PDF està correcte.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada