Hola! Avui us present dues receptes que esper que us agradin. Un suquet de peix que és una mica laboriós però deliciós i uns pastissets de llimona que són ben senzills de fer. Bon profit!
SUQUET DE RAP I GAMBES
Ingredients per 2 persones:
- 5 L de brou de peix
Ingredients per la picada:
- Uns brins de safrà
- 2 trossos de pa
- 2 alls
- 16 ametlles crues
- Oli d’oliva
Ingredients pel suquet:
- 10 gambes vermelles
- 2 trossos de rap
- 2 alls
- 3 tomàtigues
- 1 culleradeta de pebre bord
- 8 patatons
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació:
Primer, prepararem la picada. Posa una cullerada d’oli a una pella i torra els alls amb la pell, el pa i les ametlles. Quan estigui tot daurat, apaga el foc i torra el safrà (amb la calor de la pella bastarà). Pela els alls i pica-ho tot junt.
A una cassola posa 2 cullerades d’oli amb all picat. Quan comenci a daurar-se afegeix-hi les tomàtigues triturades i deixa que bulli fins que perdi l’aigua. Fica-hi el pebre bord (remenant perquè no es cremi), la picada i seguidament els patatons i el brou fins que ho tapi tot. Deixa bullir uns 7 minuts i fica-hi el rap salpebrat deixant-lo bullir 8 minuts més amb la cassola tapada. A mitat de cocció dona-li la volta i els darrers 2 minuts afegeix-hi les gambes salpebrades. Rectifica de sal si fos necessari i llest per menjar.
PASTISSETS DE LLIMONA
Amb aquests ingredients et sortiran 15 pastissets
Ingredients per la base:
- 150 g de farina de força
- 125 g de mantega pomada
- 30 g de sucre
- 4 culleradetes de midó de blat de moro (Maizena®)
- ½ culleradeta de sal
Preparació de la base:
Posa tots els ingredients en un bol i mescla’ls fins que quedi una textura grumollosa (ho vaig intentar amb una batedora elèctrica però al final va ser millor amb les mans). Unta amb mantega una font de 30×20 cm i estén la mescla. Cou-la a 180⁰C uns 20 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i deixa-la refredar.
Ingredients pel flam de llimona:
- 180 ml de suc de llimona
- 250 g de sucre
- 5 cullerades de farina de força
- Ratlladura de 1 llimona
- 6 ous
- Sucre glas (per decorar)
Preparació:
Posa en un recipient alt tots els ingredients junts i bat-los fins que no quedi cap grumoll. Fica la mescla per damunt de la base i forneja a 150⁰C entre 40 i 45 minuts o fins que hagi quallat. Deixa’l refredar 20 minuts i escampa-hi el sucre glas. Talla en quadradets i alerta quan els treguis que no es rompin. Abans de servir, deixa’ls un mínim de 2 hores.
rellamps, 5 litres de brou? aquí hi ha un petit error. Son 1,5l de brou de peix. Veureu que la recepta al PDF està correcte.