Sa cuina de n’Antònia. Capítol 10.

 

Hola a tots! Aprofitant que és temporada de nespres, us present un motlle ben senzill de fer. I a més, una lasanya d’albergínia, amb ingredients que es poden trobar tot l’any. Esper que us agradi!

LASANYA D’ALBERGÍNIA

Ingredients per 4 persones:

  • 400 g de carn picada
  • 1 ceba petita
  • 5 albergínies
  • 1 pebre vermell
  • 1 pebre verd italià
  • 1 pastanaga
  • 5 tomàtigues
  • 4 alls
  • Formatge ratllat
  • Menta fresca
  • Farigola fresca
  • Comí
  • ½ culleradeta de sucre
  • Sal i oli

Preparació:

Posa una casserola al foc amb un doll d’oli i sofregeix la ceba, els alls, els pebres i la pastanaga (tot tallat petitet) amb una pisca de sal. Quan les hortalisses estiguin fetes, afegeix-hi la carn, la menta, la farigola i el comí. Daura la carn i fica-hi les tomàtigues triturades i el sucre. Deixa a foc mitjà uns 8 minuts i reserva.

Talla les albergínies en làmines de 1cm de gruix i torra-les a una pella amb un poc d’oli (no en posis gaire, ja que les albergínies tendeixen a absorbir-lo ràpid i no ens interessen greixoses).

Posa una capa d’albergínia a la font que vagis a emprar per la lasanya i a damunt, la carn amb la salsa. Posa el formatge ratllat i una altra capa d’albergínies.

Ingredients per la beixamel

  • ¼ ceba
  • 250 ml de llet
  • 3 cullerades de farina
  • Sal i una pisca de nou moscada
  • Oli

Preparació:

Pica la ceba molt fina i sofregeix-la amb un poc de sal i oli. Quan estigui transparent, fica-hi la farina i remou. Afegeix-hi la llet calenta i la nou moscada, bat-la fort per tal de que no et quedi cap grumoll i fins que espesseixi.

Aboca la beixamel damunt la darrera capa d’albergínia i escampa-hi formatge ratllat. Cou-la al forn a 200⁰C fins que el formatge estigui gratinat (uns 15-20 minuts).

Capítol 10, salat

MOTLLE DE NESPRES

Ingredients pel motlle:

  • 150 g de nespres pelats
  • 140 g de sucre
  • 140 g de farina
  • 4 ous
  • 3 cullerades d’oli de girasol
  • 1 sobre de llevat
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Preparació del motlle:

Pela i trosseja els nespres i fica’ls a una font amb aigua i suc de llimona per a que no tornin negres.

A un bol posa els ous, el sucre, l’oli i l’extracte de vainilla i bat-ho fins que la mescla sigui blanquinosa. Afegeix-hi la farina amb el llevat i mescla-ho fins que la farina quedi ben integrada. Aboca la mitat en un motlle de 22cm prèviament untat amb saïm i farina. Després, posa-hi a damunt els nespres i la mescla restant. Cou uns 40 minuts a 180⁰C.

Ingredients per l’almívar de nespres:

  • 150 ml d’aigua
  • 150 g de sucre
  • 150 g de nespres pelats i trossejats

Preparació de l’almívar:

Fica a un perol el sucre amb l’aigua i els nespres. Cou a foc mitjà i deixa-ho bullir 15 minuts. Després, tritura la mescla.

Muntatge:

Quan el motlle estigui quasi fred, treu-lo del motlle i punxa amb un escuradents tota la superfície i reparteix-hi l’almívar amb l’ajuda d’una cullera. Així, quedarà ben emborratxat.

Capítol 10, dolç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada