Sa cuina de n’Antònia. Capítol 10.

 

Hola a tots! Aprofitant que és temporada de nespres, us present un motlle ben senzill de fer. I a més, una lasanya d’albergínia, amb ingredients que es poden trobar tot l’any. Esper que us agradi!

LASANYA D’ALBERGÍNIA

Ingredients per 4 persones:

  • 400 g de carn picada
  • 1 ceba petita
  • 5 albergínies
  • 1 pebre vermell
  • 1 pebre verd italià
  • 1 pastanaga
  • 5 tomàtigues
  • 4 alls
  • Formatge ratllat
  • Menta fresca
  • Farigola fresca
  • Comí
  • ½ culleradeta de sucre
  • Sal i oli

Preparació:

Posa una casserola al foc amb un doll d’oli i sofregeix la ceba, els alls, els pebres i la pastanaga (tot tallat petitet) amb una pisca de sal. Quan les hortalisses estiguin fetes, afegeix-hi la carn, la menta, la farigola i el comí. Daura la carn i fica-hi les tomàtigues triturades i el sucre. Deixa a foc mitjà uns 8 minuts i reserva.

Talla les albergínies en làmines de 1cm de gruix i torra-les a una pella amb un poc d’oli (no en posis gaire, ja que les albergínies tendeixen a absorbir-lo ràpid i no ens interessen greixoses).

Posa una capa d’albergínia a la font que vagis a emprar per la lasanya i a damunt, la carn amb la salsa. Posa el formatge ratllat i una altra capa d’albergínies.

Ingredients per la beixamel

  • ¼ ceba
  • 250 ml de llet
  • 3 cullerades de farina
  • Sal i una pisca de nou moscada
  • Oli

Preparació:

Pica la ceba molt fina i sofregeix-la amb un poc de sal i oli. Quan estigui transparent, fica-hi la farina i remou. Afegeix-hi la llet calenta i la nou moscada, bat-la fort per tal de que no et quedi cap grumoll i fins que espesseixi.

Aboca la beixamel damunt la darrera capa d’albergínia i escampa-hi formatge ratllat. Cou-la al forn a 200⁰C fins que el formatge estigui gratinat (uns 15-20 minuts).

Capítol 10, salat

MOTLLE DE NESPRES

Ingredients pel motlle:

  • 150 g de nespres pelats
  • 140 g de sucre
  • 140 g de farina
  • 4 ous
  • 3 cullerades d’oli de girasol
  • 1 sobre de llevat
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Preparació del motlle:

Pela i trosseja els nespres i fica’ls a una font amb aigua i suc de llimona per a que no tornin negres.

A un bol posa els ous, el sucre, l’oli i l’extracte de vainilla i bat-ho fins que la mescla sigui blanquinosa. Afegeix-hi la farina amb el llevat i mescla-ho fins que la farina quedi ben integrada. Aboca la mitat en un motlle de 22cm prèviament untat amb saïm i farina. Després, posa-hi a damunt els nespres i la mescla restant. Cou uns 40 minuts a 180⁰C.

Ingredients per l’almívar de nespres:

  • 150 ml d’aigua
  • 150 g de sucre
  • 150 g de nespres pelats i trossejats

Preparació de l’almívar:

Fica a un perol el sucre amb l’aigua i els nespres. Cou a foc mitjà i deixa-ho bullir 15 minuts. Després, tritura la mescla.

Muntatge:

Quan el motlle estigui quasi fred, treu-lo del motlle i punxa amb un escuradents tota la superfície i reparteix-hi l’almívar amb l’ajuda d’una cullera. Així, quedarà ben emborratxat.

Capítol 10, dolç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.