L’Ajuntament de Son Servera premia 29 entitats hoteleres per la seva correcta gestió de la matèria orgànica

Amb el programa de bonificacions impulsat pel consistori s’han repartit 87.972 euros i s’han recollit 800 tones de matèria orgànica
L’Ajuntament de Son Servera ha fet entrega aquest divendres migdia d’una bonificació total de 87.972 euros als 29 hotels de la localitat -dels 30 adherits- que durant la temporada 2017 varen fer una correcta gestió de la matèria orgànica, fet que es tradueix en gairebé 800 tones de matèria orgànica separada.
Amb aquest programa, impulsat des del Departament de Medi Ambient del consistori, es pretén promocionar les pràctiques ambientals en la gestió dels residus i així convertir en compost aquesta matèria i evitar-ne la incineració.
A l’acte, que ha tengut lloc a l’hotel Bonaire de Cala Bona, hi han assistit el batlle del municipi, Antoni Servera, el regidor de Medi Ambient, Miquel Àngel Espases i la regidora de Turisme i Hisenda, Margalida Vives, que s’han mostrat orgullosos dels resultats i han felicitat els hotelers per la feina feta. Així mateix, confien que les dades de recollida segueixin o fins i tot millorin en aquesta nova temporada que s’inicia.
La bonificació que percep cada hotel ve determinada per la quantitat de matèria orgànica que se separa correctament i pel nombre d’incidències, i pot arribar als 100 euros per tona reciclada; una quantitat 33 euros més elevada que en anys anteriors gràcies a l’augment de les dades generals de reciclatge.
Cal destacar que aquest programa es va instaurar l’any 2016 i des de la seva posada en marxa les dades de matèria orgànica del municipi en temporada turística han augmentat considerablement passant d’un reciclatge del 7,8 % al 12,3 % en només un any.
Comunicat de Premsa Ajuntament Son Servera
Catalina Amores Febrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.