Sa cuina de n’Antònia. Capítol 11.

 

Hola a tots! Avui us ensenyaré una recepta de peix molt sana i bona de fer. I de dolç, unes pastes molt conegudes per tots: els famosos suspiros de Manacor. Esper que us agradin!

 

HAMBURGUESES DE SALMÓ

Ingredients per 4 hamburgueses:

  • 2 trossos de llom de salmó
  • 6 cogombrets en vinagre petits
  • 4 panets rodons
  • Oli

Preparació:

Talla el salmó en daus molt petitets (una vegada el vaig intentar picar, però no em va agradar la textura del peix). Talla també els cogombrets i mescla’ls amb el salmó.

Munta les hamburgueses amb les mans i deixa-les a la gelera com a mínim una hora per tal de que s’uneixin millor els ingredients.

Fica-les a la planxa calenta amb unes gotes d’oli i daura-les 2 minuts per cada costat. Ja només falta posar-les dins els panets i llestes per menjar!

Capítol 11, salat.

 

SUSPIROS

Ingredients:

  • 500 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 3 ous
  • 2 culleradetes de canyella molta
  • 1 cullerada de bicarbonat
  • Ratlladura de 1 llimona
  • Oli de gira-sol (només per untar-te les mans)

Preparació:

Posa el sucre, els ous, la canyella i la ratlladura de llimona a un bol i bat-lo uns 5 minuts. Junta la farina amb el bicarbonat i afegeix-lo a la mescla (sempre és millor tamisada). Mescla-ho amb les mans i et quedarà una pasta bastant aferradissa. Escampa farina damunt d’una superfície llisa i col·loca-hi la pasta i treballa-la fins unir-la (banya’t les mans amb oli i així et serà més fàcil). Fes uns rulons llargs i no molt gruixuts i talla’ls de la mida que vulguis. Jo m’estim més fer-los tirant a petits per tenir excusa per menjar-ne dos. Col·loca’ls a una palangana amb paper de forn deixant espai entre ells perquè la pasta s’estendrà. Cou-los a 180⁰ durant 15-20 minuts. Una vegada freds, els pots conservar en plàstic o dins un tupper durant una setmana sense que canviï la seva textura.

Capítol 11, dolç

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada