Sa cuina de n’Antònia. Capítol 11.

 

Hola a tots! Avui us ensenyaré una recepta de peix molt sana i bona de fer. I de dolç, unes pastes molt conegudes per tots: els famosos suspiros de Manacor. Esper que us agradin!

 

HAMBURGUESES DE SALMÓ

Ingredients per 4 hamburgueses:

  • 2 trossos de llom de salmó
  • 6 cogombrets en vinagre petits
  • 4 panets rodons
  • Oli

Preparació:

Talla el salmó en daus molt petitets (una vegada el vaig intentar picar, però no em va agradar la textura del peix). Talla també els cogombrets i mescla’ls amb el salmó.

Munta les hamburgueses amb les mans i deixa-les a la gelera com a mínim una hora per tal de que s’uneixin millor els ingredients.

Fica-les a la planxa calenta amb unes gotes d’oli i daura-les 2 minuts per cada costat. Ja només falta posar-les dins els panets i llestes per menjar!

Capítol 11, salat.

 

SUSPIROS

Ingredients:

  • 500 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 3 ous
  • 2 culleradetes de canyella molta
  • 1 cullerada de bicarbonat
  • Ratlladura de 1 llimona
  • Oli de gira-sol (només per untar-te les mans)

Preparació:

Posa el sucre, els ous, la canyella i la ratlladura de llimona a un bol i bat-lo uns 5 minuts. Junta la farina amb el bicarbonat i afegeix-lo a la mescla (sempre és millor tamisada). Mescla-ho amb les mans i et quedarà una pasta bastant aferradissa. Escampa farina damunt d’una superfície llisa i col·loca-hi la pasta i treballa-la fins unir-la (banya’t les mans amb oli i així et serà més fàcil). Fes uns rulons llargs i no molt gruixuts i talla’ls de la mida que vulguis. Jo m’estim més fer-los tirant a petits per tenir excusa per menjar-ne dos. Col·loca’ls a una palangana amb paper de forn deixant espai entre ells perquè la pasta s’estendrà. Cou-los a 180⁰ durant 15-20 minuts. Una vegada freds, els pots conservar en plàstic o dins un tupper durant una setmana sense que canviï la seva textura.

Capítol 11, dolç

 

Deixa un comentari