Sa cuina de n’Antònia, capítol 12.

 

Hola a tots! Avui farem un pollastre agredolç completament casolà i una bolla de gelat fregit, boníssima!

 

POLLASTRE AGREDOLÇ

Per 2 persones:

Ingredients pel pollastre:

  • 300 g de pit de pollastre
  • 1 ou
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • Farina de blat de moro
  • Oli de gira-sol

Preparació:

Talla el pollastre en trossos, fica’l a un bol i afegeix-li la soja i l’ou. Mescla-ho i deixa-ho marinar 30 minuts. Arrebossa-ho amb la farina i fregeix-lo fins que estigui daurat. Deixa-ho damunt de paper absorbent i reserva per després.

Ingredients pel quètxup casolà:

  • 3 tomàtigues triturades
  • 4 cullerades de sucre morè
  • 1 dollet de vinagre d’arròs

Preparació:

Fica les tomàtigues, el sucre i el vinagre a un perol i cou a foc mitjà fins que redueixi. Estarà llest quan sigui espès. Prova-ho per si fes falta sucre. Una vegada fet, ho pots guardar dins la gelera fins a 2 setmanes.

Ingredients per la salsa agredolça:

  • 3 cullerades de quètxup casolà
  • 2 cullerades de vinagre d’arròs
  • 2 cullerades de soja
  • 2 cullerades de sucre morè
  • Una pisca de sal

Preparació:

Mescla tots els ingredients a un perol, cou a foc mitjà i tal com has fet amb quètxup, deixa que redueixi.

Ingredients per la resta del plat:

  • ½ pebre verd
  • ½ pebre vermell
  • ½ pebre groc
  • 1 ceba
  • ¼ de pinya
  • 1 pastanaga
  • 1 all
  • Un trosset de gingebre

Preparació:

Pica l’all i el gingebre i talla les hortalisses a daus. Fica un poc d’oli a un wok i sofregeix l’all junt amb el gingebre. Seguidament, sofregeix les hortalisses sense deixar de remenar durant uns 4 minuts (han de quedar al dente). Afegeix la pinya, la salsa agredolça i un poc de farina de blat de moro dissolta en aigua. Afegeix el pollastre només perquè es calenti.

Capítol 12, salat

GELAT FREGIT

Ingredients pel gelat (4 persones):

  • 4 bolles de gelat (vainilla, xocolata, nata, ametlla, etc.)
  • 8 llesques de pa de motlle sense crosta
  • Mel (o el xarop que més t’agradi)
  • Xocolata en pols
  • 2 cullerades de llet
  • 4 fulles de paper d’alumini

Preparació:

Primer, fes les bolles de gelat i deixa-les al congelador mitja hora. Col·loca una bolla damunt d’una llesca de pa i posa-hi una altra llesca a damunt sense que coincideixin les puntes (com una estrella). Pitja la llesca de damunt, banya-ho amb un poc de llet i uneix les dues llesques amb cura fins a formar una bolla. Fica-la dins el paper d’alumini i tanca-ho com un caramel (a les fotos es veu tot el procés). Deixa-ho al congelador un mínim de 2 hores.

Ingredients per la tempura:

  • 6 cullerades de farina
  • 2 cullerades de sucre en pols
  • 1 culleradeta de llevat
  • Una pisca de sal
  • 1 ou
  • Unes gotes d’extracte de vainilla
  • 2-4 cullerades de llet (segons la mida de l’ou)

Preparació:

Mescla la farina amb el llevat, la sal i el sucre i reserva. Bat l’ou amb la llet i la vainilla i afegeix-hi la mescla de farina. Remou fins que s’integri completament. Deixa reposar la tempura mitja hora dins la gelera.

Fregeix la bolla de gelat (sense alumini!) a una cassola amb abundant oli. Ves girant-la per tal que es dauri per tots els costats fins que tingui el color que t’agradi. Eixuga-la amb paper de cuina. És millor que vagis fent les bolles una a una per evitar que es fonin.

Són molt bones amb un poc de mel i amb xocolata en pols per damunt.

Capítol 12, dolç

 

Deixa un comentari