Els Xeremiers des Puig de sa Font estrenen nou grup «Sa Xerebanda»

Un any més, al poble de Capdepera s’hi ha celebrat el Mercat Medieval, i un any més el gabellins han pogut disfrutar d’unes jornades immerses en l’edat mitjana, alegres i plenes de colors que tingueren lloc el passat cap de setmana.

Com ja venim fent aquests darrers anys, els Xeremiers des Puig de Sa Font hem tengut el privilegi de poder participar d’aquesta festa. Enguany hem estrenat el nou nom del grup: Sa Xerebanda, més adient per aquests tipus d’espectacles.

Els nostres instruments recorden els sons que ja hi havia en temps dels joglars: Sacs de gemecs, flabiols, un parell de xeremies (que actualment s’anomenen “tarotes”), un sacabutx, tabals i tamborins… interpretant cançons, arranjades per adaptar-se als aires medievals que aquests dies es respiraren pels carrers gabellins foren del gust dels vianants, els quals, durant una estona, s’aturaven de trescar pels diferents estands per a disfrutar un poc de la nostra música. Alguns d’ells acabaren ballant al nostre voltant.

Al capvespre del dissabte, es celebrà la V Trobada de Xeremiers al castell. Enguany els grups participants varen ser: Xeremiers de Manacor, Xeremiers de Santanyí, i nosaltres, Sa Xerebanda. Durant prop de dues hores el castell es va envoltar dels sons dels xeremiers, uns sons que es deixaven sentir per tot el poble.

Al diumenge matí s’afegí al nostre grup la comitiva del Cavallers de l’Ordre de Malta. Arribats des de la Ciutat de Mallorca, ens acompanyaren al llarg del nostre trajecte envoltant tot el mercat. Vestits, amb molta cura d’autèntics Cavallers del Temple, acabaren d’arrodonir la comitiva, que per allà a on passàvem la gent se’ns quedava mirant.

Dies abans del mercat, de l’escola d’Alzinar ens convidaren a mostrar als nins de primer cicle els instruments musicals que tenim al nostre grup. Joan Sans (professor en aquesta escola), Maria Eugènia Jaume i Bartomeu Pons s’encarregaren de mostrar als nins aquests instruments fent-ne una breu història de cada un. L’experiència fou un èxit.

Confiam en poder tornar a repetir aquesta experiència l’any que ve… i per molts d’anys!

Sa Xerebanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.