Un projecte entendridor dels alumnes de Religió del CEIP Mestre Guillem Galmés

El dia 30 de gener és el Dia Escolar de la No violència I de la Pau (DENIP). Des de diferents matèries i de manera interdisciplinar intentem donar importància a aquesta efemèride realitzant activitats orientades expressament a posar de manifest la importància de resoldre els conflictes de manera pacífica i rebutjar la violència en qualsevol de les seves expressions.

Aquest any, des de l’àrea de Religió Catòlica havíem programat la sessió amb l’objectiu de donar a conèixer el testimoni d’una nena japonesa que va viure els terribles bombardejos d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial i com ha arribat a esdevenir un símbol mundial de Pau.

Aquesta activitat inicial va evolucionar a partir del repte sorgit al curs de formació del professorat del centre per a la innovació pedagògica, gràcies a una proposta feta pel professor Xavier Vilella.

El tema és que ens vàrem engrescar amb la tasca, vàrem elaborar les nostres Grues de la Pau, vàrem cercar contactes per enviar-les a Japó al Parc de la Pau i les hi vàrem fer arribar!

Per tal de transmetre el que ha significat aquest “miniprojecte” pels alumnes de Religió de sisè la millor opció és llegir el que ens escriu una alumna:

Noltros som els alumnes de 6è del CEIP Mestre Guillem Galmés. Aquest any hem dedicat algunes sessions del curs a fer el projecte de les grues de paper, per enviar-les a Hiroshima (Japó).

Tot va començar amb el dia de la pau escolar (DENIP) quan vàrem veure una història que tractava que una nina que vivia a Hiroshima en el temps de la Segona Guerra mundial, li va ploure pluja radioactiva, i una llegenda japonesa diu que si fas 1000 grues de paper podràs fer realitat un desig, i ella va voler fer-ho des del llit de l’hospital, per demanar curar-se i la pau al món. Però només va arribar a les 644, va morir de leucèmia als 12 anys.

Llavors, vàrem tenir la idea d’enviar grues fetes nostres a Hiroshima, però no sabíem com enviar-les i vam investigar contactes per a què ens donessin informació d’on podríem dur les nostres grues.

Més tard, vam saber que una persona de Sant Llorenç, anava a Japó i va acceptar dur les grues a Hiroshima.

Amb aquest projecte podrem treure moltes conclusions i experiències, com per exemple: enviar correus electrònics a hotels de Japó, la universitat d’Hiroshima o l’ambaixada de Japó a Espanya, la importància de conviure en pau… També, ara ja sabem que a l’any 1945 hi va haver uns bombardejos a Hiroshima.

Antònia Santandreu (alumne de sisè)

Voldria fer arribar l’agraïment dels mestres i alumnes de sisè a na Joana Ferrer i a en Lluc Quina ja que sense ells les nostres Grues de la Pau s’haurien hagut d’enfrontar a moltes més dificultats per volar fins a Hiroshima i pel vídeo que ens han fet arribar del viatge. Moltes gràcies!

Juan Caldentey Roig (mestre de Religió)

A continuació podeu veure l’emotiu vídeo:

Un comentari a “Un projecte entendridor dels alumnes de Religió del CEIP Mestre Guillem Galmés

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada