Tenen gènere les pensions?

Aquest va ser el títol de la conferència que, organitzada per la Secció de persones jubilades de l’STEI Intersindical, tengué lloc al local de l’IMAS de Manacor, el passat 6 de juny a càrrec d’Àngels Cardona Palmer, filla, mare i padrina, però també escriptora i jubilada. Ella es defineix com una activista poètica, cultural i social. Ha estat la responsable de la Secretaria de la dona de l’STEI Intersindical.

N’Àngels començà la seva intervenció indicant que el salari mínim interprofessional és de 735,90 euros, que quasi 5 milions de pensionistes cobren manco del salari mínim i que 7 de cada 10 són dones.

Una altra dada interessant que ens oferí fou que hi ha 228.389 homes que cobren la pensió màxima i només 37.294 dones.

A continuació indicà que, de mitjana, les pensions de les dones són un 37% inferiors a les dels homes i que a Balears hi ha 44.212 persones, la majoria dones, que cobren una pensió de viduïtat de 588 euros de mitjana.

També parlà de les causes per les quals l’any passat la pensió mitjana dels homes arribà als 1.100 euros i la de les dones es quedà en 614. Segons la conferenciant les causes són: la bretxa salarial, la conciliació de la vida familiar i laboral i la demografia.

 

Per acabar va oferir un ventall de solucions per resoldre aquesta problemàtica:

Desaparició de la bretxa salarial
Repartiment equitatiu de les tasques de cura
Igualtat de permisos entre dones i homes
Ajudes econòmiques per tenir fills
Creació d’escoletes 0-3
creació de centres per a persones dependents
Plans d’aigualtat en les empreses
i Augment de la natalitat.

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada