El pianista Andreu Riera presentà en concert el nou disc «Cinema per a tres»

Dins el marc de les Fires i Festes de Manacor, el divendres dia 2 de juny, al Convent de Sant Vicent Ferrer el gran pianista manacorí Andreu Riera Gomila, va presentar en concert el seu nou disc «Cinema per a tres». Les obres són fruit del treball realitzat pel compositor manacorí Rafael Aguiló, amb la supervisió musical del també manacorí Joan Bibiloni i editat per «Les tres taronges». Sens dubte un gran treball de tres artistes manacorins perfeccionistes i exigents que, units, són una garantia d’èxit.

Va presentar el concert en Joan Bibiloni, que va agrair a la batlessa Catalina Riera i a les autoritats presents, haver inclòs la presentació (mundial) del nou disc d’Andreu Riera, dins el marc de les Fires i Festes de Primavera de Manacor 2018; així com el rector de la Parròquia dels Dolors, Monsenyor Andreu Genovart, haver cedit el Convent per celebrar-hi el concert presentació del disc, i va recordar que el primer concert del pianista Andreu Riera al Convent, el va fer als disset anys.

Va continuar Bibiloni dient que: «a les composicions Rafel Aguiló, parla de corredisses per es passadís de casa; d’escoltar veus estimades que juguen i sa casa es torna sentimental; de llàgrimes, de rialles, de mirades innocents…amb olor a roses i besades a es front. Besades a sa memòria»

També va llegir unes paraules i opinions del compositor manacorí Antoni Parera Fons, Premi Nacional de Música 2016: «Rafel Aguiló ha escrit un recull d’obres on es veu un bon gust i un alt nivell d’exigència musical pianística, ben resoltes formalment, inspirades i plenes d’emoció i bellesa. N’Andreu Riera és un pianista -sempre seductor- que dóna un sentit espectacular a cada obra. Hi celebra contínuament allò que té a ses mans i ho condueix, exultat, directament a s´ànima».

A la primera part del concert, el nombrós públic assistent que omplia el Convent, va escoltar i seguir amb un silenci impressionant el concert del pianista, que va tocar les obres següents: La despedida, Cinema per a tres, Solitud, Dues meditacions i La mort dels xipresos.

Durant el descans, el públic comentava les impressionats obres que acabaven d’escoltar. Tot eren molt bones crítiques i opinions. Van demanar al músic Pep Ros, què trobava de les composicions i ens van dir:” Totes aquestes composicions de Rafael tenen un nivell impressionant, per exemple, les tres primeres semblen un fons de pel·lícula, i les altres tenen una quantitat d’acords i efectes, que repetesc, m’han impressionat; va a cercar el «dodecafonisme». I no parlem de l’execució del pianista un punyeter 10, n’Andreu és un «fenómeno», un gran artista».

A Joan Biblioni, li vam demanar quina peça li agradava més: «tot i que jo no sigui l’autor he conviscut amb les obres, hi ha hagut un moment molt determinat de la feina i amb n’Andreu, amb una part molt emocional, són obres adoptades i m’agraden totes». I al compositor Rafel Aguiló, que trobava dels resultats: Estic molt satisfet; n´Andreu és un músic excepcional. Ni jo puc tocar les meves composicions com fa ell; és un gran artista que dóna vida pròpia a les obres.


Abans de començar la segona part del concert, el pianista Andreu Riera es va dirigir al públic dient: «Aquestes peces per a piano de Rafel Aguiló que configuren el CD “Cinema per a tres”, representen per a mi un llenguatge pianístic i musical d’una gran cristal.linitat sonora, mesclada amb una espontaneïtat melòdica mediterrània molt intuïtiva i sincera i el resultat és d’una música fresca, transparent, brillant, relaxant i d’un intimisme ardent».

La segona part del concert va tocar els temes: Nebulosa, Estesall, Romànic i Estudi curt, que juntament amb els que va tocar a la primera part conformen els nou temes que inclou el disc.

Un gran concert amb un públic procedent de Manacor, Palma, i altres pobles, entre els que hi havia destacats, músics i compositors, així com companys i amics del músic, com l’arquitecte Tono Vila, membre com n’Andreu de la Real Acadèmia de les Belles Arts de les Illes Balears.

Des de www.card.cat ens unim a les nombroses felicitacions que va rebre el músic Andreu Riera, pel gran concert del nou disc que vam poder gaudir, i que a partir d’ara serà presentat a nivell insular, nacional, i internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.