Sa cuina de n’Antònia, capítol 15.

Hola! Aquesta setmana, aprofitant que ve el bon temps, farem una recepta asiàtica ben sana i fresca. A més, un flaó, el pastís estrella d’Eivissa. Boníssim!

Demanar disculpes ja que a al capítol 14 les receptes del pas a pas no hi varen esser. Aquí les teniu Capítol 14, dolç , Capítol 14, salat .

 

 

 

 

ROTLLETS VIETNAMITES

Ingredients pels rollets:

  • 6 oblees d’arròs
  • Fulles d’enciam baby
  • ½ porro
  • 1 pebre verd tendre
  • 1 pastanaga
  • Fideus d’arròs o de soja
  • ½ pit de pollastre
  • 36 gambes pelades
  • Unes fulles d’herba sana

Preparació dels rollets:

Pots afegir o llevar verdures segons el teu gust, també pots aprofitar sobres de pollastre rostit o arrebossar les gambes.

Talla el porro, el pebre i la pastanaga en tires ben finetes. Bull el pollastre i les gambes i deixa-ho refredar. Després, fes tires amb el pollastre. Bull també els fideus (segons les instruccions de la marca) i deixa’ls refredar.

Agafa l’oblea d’arròs i banya-la per les dues cares, posa-ho damunt el marbre (alerta que es desfan fàcilment) i posa-hi fulles d’enciam, algunes tires de porro, de pastanaga i de pebre, un manat de fideus i pollastre. Doblega l’oblea fins la mitat, tanca els costats i fica-hi les gambes damunt. Acaba de tancar el rotllet.

Ingredients de la vinagreta:

  • 2 alls
  • ½ ceba
  • ½ pebre vermell
  • Cacauets
  • 1 pisca de sal
  • 50 ml d’aigua
  • 60 ml d’oli d’oliva
  • 50 ml de vinagre
  • 1 cullerada de mel
  • ½ cullerada de sucre

Preparació de la vinagreta:

Pica tots els ingredients ben finets. Mescla l’aigua, l’oli, el vinagre, la sal, el sucre i la mel. Incorpora-hi els ingredients picats i remena-ho bé.

Capítol 15, salat

FLAÓ

Ingredients per la cassoleta:

  • 250 g de farina
  • 50 g de sucre
  • 1 ou
  • Una pisca de sal
  • 65 g de saïm a temperatura ambient
  • ¼ de sobre de llevat en pols
  • ½ copa d’anís
  • ½ culleradeta de matafaluga (llavors d’anís)
  • Ratlladura de 1 llimona

Preparació de la cassoleta:

En un bol gros bat l’ou, el sucre i una pisca de sal fins que tripliqui el seu volum. Afegeix el saïm i ves remenant fins que quedi ben integrat. Afegeix-hi l’anís i la matafaluga prèviament picada junt amb la ratlladura d’una llimona.

Continua remenant lentament per tal que es mesclin tots els ingredients. Introdueix el llevat i la farina i mescla-ho amb l’ajuda d’una espàtula fins que vegis que la pots seguir pastant amb les mans. La pasta ha de quedar elàstica, les mans greixoses i ha de ser bona de treballar. Fes una bolla i deixa-la reposar mentre facis el següent pas.

Ingredients pel farciment:

  • 400 g de brossat o de formatge de fresc (si és de cabra molt millor)
  • 3 ous
  • 250 g de sucre
  • Unes 15 fulles d’herba sana

Preparació del farciment:

Calenta el forn a 170⁰C. Mentres, mescla en un bol el formatge fresc, els ous, el sucre i les fulles d’herba sana (picades ben finetes).

Muntatge:

Posa un poc de saïm al motllo. Agafa la bolla de pasta i aplana-la amb l’ajuda d’un corró. Fica-la dins el motllo, estira-la amb les mans i puja-la pels laterals fins a formar la cassoleta.

Aboca-hi el farciment i cou-lo al forn durant 45 minuts. El farciment ha de quedar ben quallat i un pèl daurat per damunt.

Desmotlla-ho quan estigui fred i de manera opcional, posa-hi sucre per damunt i adorna-ho amb unes fulles d’herba sana.

capítol 15, dolç

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada