Hola! Aquesta setmana, aprofitant que ve el bon temps, farem una recepta asiàtica ben sana i fresca. A més, un flaó, el pastís estrella d’Eivissa. Boníssim!
Demanar disculpes ja que a al capítol 14 les receptes del pas a pas no hi varen esser. Aquí les teniu Capítol 14, dolç , Capítol 14, salat .
ROTLLETS VIETNAMITES
Ingredients pels rollets:
- 6 oblees d’arròs
- Fulles d’enciam baby
- ½ porro
- 1 pebre verd tendre
- 1 pastanaga
- Fideus d’arròs o de soja
- ½ pit de pollastre
- 36 gambes pelades
- Unes fulles d’herba sana
Preparació dels rollets:
Pots afegir o llevar verdures segons el teu gust, també pots aprofitar sobres de pollastre rostit o arrebossar les gambes.
Talla el porro, el pebre i la pastanaga en tires ben finetes. Bull el pollastre i les gambes i deixa-ho refredar. Després, fes tires amb el pollastre. Bull també els fideus (segons les instruccions de la marca) i deixa’ls refredar.
Agafa l’oblea d’arròs i banya-la per les dues cares, posa-ho damunt el marbre (alerta que es desfan fàcilment) i posa-hi fulles d’enciam, algunes tires de porro, de pastanaga i de pebre, un manat de fideus i pollastre. Doblega l’oblea fins la mitat, tanca els costats i fica-hi les gambes damunt. Acaba de tancar el rotllet.
Ingredients de la vinagreta:
- 2 alls
- ½ ceba
- ½ pebre vermell
- Cacauets
- 1 pisca de sal
- 50 ml d’aigua
- 60 ml d’oli d’oliva
- 50 ml de vinagre
- 1 cullerada de mel
- ½ cullerada de sucre
Preparació de la vinagreta:
Pica tots els ingredients ben finets. Mescla l’aigua, l’oli, el vinagre, la sal, el sucre i la mel. Incorpora-hi els ingredients picats i remena-ho bé.
FLAÓ
Ingredients per la cassoleta:
- 250 g de farina
- 50 g de sucre
- 1 ou
- Una pisca de sal
- 65 g de saïm a temperatura ambient
- ¼ de sobre de llevat en pols
- ½ copa d’anís
- ½ culleradeta de matafaluga (llavors d’anís)
- Ratlladura de 1 llimona
Preparació de la cassoleta:
En un bol gros bat l’ou, el sucre i una pisca de sal fins que tripliqui el seu volum. Afegeix el saïm i ves remenant fins que quedi ben integrat. Afegeix-hi l’anís i la matafaluga prèviament picada junt amb la ratlladura d’una llimona.
Continua remenant lentament per tal que es mesclin tots els ingredients. Introdueix el llevat i la farina i mescla-ho amb l’ajuda d’una espàtula fins que vegis que la pots seguir pastant amb les mans. La pasta ha de quedar elàstica, les mans greixoses i ha de ser bona de treballar. Fes una bolla i deixa-la reposar mentre facis el següent pas.
Ingredients pel farciment:
- 400 g de brossat o de formatge de fresc (si és de cabra molt millor)
- 3 ous
- 250 g de sucre
- Unes 15 fulles d’herba sana
Preparació del farciment:
Calenta el forn a 170⁰C. Mentres, mescla en un bol el formatge fresc, els ous, el sucre i les fulles d’herba sana (picades ben finetes).
Muntatge:
Posa un poc de saïm al motllo. Agafa la bolla de pasta i aplana-la amb l’ajuda d’un corró. Fica-la dins el motllo, estira-la amb les mans i puja-la pels laterals fins a formar la cassoleta.
Aboca-hi el farciment i cou-lo al forn durant 45 minuts. El farciment ha de quedar ben quallat i un pèl daurat per damunt.
Desmotlla-ho quan estigui fred i de manera opcional, posa-hi sucre per damunt i adorna-ho amb unes fulles d’herba sana.